Την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών, που έχασαν την παραγωγή τους εξαιτίας της σχινοκαρπίας, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο δήμαρχος Βιάννου.

O κ. Μπαριτάκης, στην επιστολή του, αφού επισημαίνει ότι ο Δήμος Βιάννου στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα, ζητά την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών, ώστε να επισπευσθεί η αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών που ήδη βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται:

Αξιότιμε
Κύριε Υπουργέ,

Με βάση την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρι Κουκουλόπουλου έχει διαβιβαστεί στις Υπηρεσίες του Υπουργείου σας σχετικός φάκελος για την έγκριση της δαπάνης των αποζημιώσεων των πληγέντων ελαιοπαραγωγών.

Κύριε Υπουργέ,

O Δήμος Βιάννου στηρίζεται αποκλειστικά στον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα στην καλλιέργεια της ελιάς με αποτέλεσμα η μείωση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών το 2013 να ανέλθει στο 90% λόγω του φαινόμενου της σχινοκαρπίας σύμφωνα με το τεκμηριωμένο πόρισμα της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής που συστήθηκε από το ΥΠΑΑΤ για τον σκοπό αυτό.

Αναμένουμε λοιπόν την παρέμβαση σας έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες και να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί που βρίσκονται ήδη σε δεινή οικονομική θέση.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook