Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο διάσημος ηθοποιός Robin Williams βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στη βόρεια Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Οι πρώτες πληροφορίες, όσον αφορά στον θάνατο του 63χρονου ηθοποιού, κάνουν λόγο για αυτοκτονία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας ο ηθοποιός, ο οποίος ζούσε με τη σύζυγό του, κηρύχθηκε νεκρός στις 12:02 τοπική ώρα.

Οι έρευνες για τα αίτια του θανάτου του ηθοποιού είναι σε εξέλιξη, ωστόσο, αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο οποίος έσπευσε στο σπίτι του Williams, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία, «η οποία προκλήθηκε από ασφυξία».

\"\"

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε δώσει προσωπική μάχη με τον εθισμό στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά στο παρελθόν, ενώ είχε εισαχθεί σε κέντρο αποκατάστασης στη Μινεσότα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπός του, πρόσφατα είχε επιστρέψει σε κέντρο αποκατάστασης για να βελτιώσει την ψυχική του ηρεμία και να «επικεντρωθεί στην συνεχιζόμενη δέσμευσή του στη νηφαλιότητα».

«Ο Robin Williams έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί. Πάλευε με μια σοβαρή μορφή κατάθλιψης το τελευταίο διάστημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπός του και προστίθεται: «Είναι μια τραγική και ξαφνική απώλεια. Η οικογένεια ζητά σεβασμό για την ιδιωτική τους ζωή κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης στιγμής».

Ο Robin Williams γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου, 1951 στo Σικάγο. Ήταν γνωστός για τη συμμετοχή του στις ταινίες: «Καλημέρα Βιετνάμ», «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών», «Ο βασιλιάς της μοναξιάς» και «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ».

Είχε βραβευτεί με Όσκαρ Β\’ ανδρικού ρόλου το 1997 για την ταινία «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» και είχε προταθεί άλλες τρεις φορές για βραβείο όσκαρ (Τρεις υποφηφίοτητες για όσκαρ Α\’ ανδρικού ρόλου).

Συντετριμμένη η σύζυγός του
Εν τω μεταξύ, συντετριμμένη δηλώνει η σύζυγός του, Susan Schneider, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τον θάνατο του αγαπημένου της συντρόφου και με την οποία απευθύνει έκκληση στους θαυμαστές του ηθοποιού και στα ΜΜΕ να σεβαστούν το πένθος της οικογένειάς της.

«Αυτό το πρωί έχασα τον σύζυγό μου και τον καλύτερό μου φίλο, ενώ ο κόσμος έχασε έναν  αγαπημένο καλλιτέχνη και ένα όμορφο πλάσμα», αναφέρει και δηλώνει
συντετριμμένη από τον θάνατο του Williams.

«Εκ μέρους τη οικογένειας του Robin, παρακαλούμε για την προστασία της προσωπικής μας ζωής, κατά τη διάρκεια του πένθους μας. Ελπίδα μας είναι ότι θα μνημονεύεται, όχι για τον τρόπο που πέθανε, αλλά για τις αμέτρητες στιγμές χαράς και γέλιου που προσέφερε σε εκατομμύρια», σημειώνει.

Ομπάμα: «Ήταν ένας και μοναδικός στο είδος του»
Ανακοίνωση για τον θάνατο του ηθοποιού εξέδωσε λίγη ώρα έπειτα από την ανακοίνωση της σοκαριστικής αυτής είδησης και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, ο εκπρόσωπός ήταν «ένας αεροπόρος, ένας γιατρός, ένα τζίνι, μια νταντά, έναν πρόεδρος, ένας καθηγητής. Αλλά ήταν ένας και μοναδικός στο είδος του».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, «έφτασε στις ζωές μας ως εξωγήινος αλλά τελικά, κατάφερε να αγγίξει κάθε στοιχείο του ανθρώπινου πνεύματος».

«Μας έκανε να γελάμε. Μας έκανε να κλαίμε. Έδωσε το απεριόριστο ταλέντο του ελεύθερα και
γενναιόδωρα σε εκείνους που το χρειάζονταν περισσότερο -από τα στρατεύματά μας που βρίσκονται στο εξωτερικό, στους περιθωριοποιημένους ανθρώπους στους δρόμους μας. Η οικογένεια Ομπάμα εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Robin, στους φίλους του και σε όσους βρήκαν τη φωνή τους χάρη στον Robin Williams».

Το τελευταίο tweet

Μια ανάρτηση αφιερωμένη στην κόρη του ήταν το τελευταίο tweet που έκανε ο διάσημος κωμικός ηθοποιός.


Την 1η Αυγούστου, ο Williams ανάρτησε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος, πριν από αρκετά χρόνια, να κρατά στην αγκαλιά του την κορούλα του.

Με αυτό τον τρόπο ο ηθοποιός ήθελε να ευχηθεί στην κόρη του, Zelda Rae, για τα 25α γενέθλιά της.

«Χρόνια πολλά στη Zelda Rae», έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας πως παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε, θα είναι πάντα το μικρό του κοριτσάκι.

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook