Για αλαζονική στάση και υποκριτική συμπεριφορά που επέδειξαν τόσο ο Υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο την περασμένη Πέμτπη, όσο και οι διοικήσεις των νοσοκομείων, κάνει λόγο το Κίνημα νέων γιατρών Κρήτης.

Σε δημόσια ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν μια σειρά από γεγονότα που εκτυλίχτηκαν την Πέμπτη και αποδεικνύουν την αλήθεια τον ισχυρισμών τους.

Ειδικότερα καταγγέλλουν:

Τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας της επίσκεψης του υπουργού υγείας κου Α.Λοβέρδου στο Ηράκλειο Κρήτης την 26 Μαΐου 2011, που ξεπερνούσε ακόμα και τα μέτρα ασφαλείας επίσκεψης αρχηγού κράτους.

Το ότι, για δεύτερη φορά στη πόλη του Ηρακλείου σε σύντομο χρονικό διάστημα, αντί να χρησιμοποιήσει χώρους όπως το πανεπιστήμιο, για συμμετοχή σε εκδήλωση για την υγεία, προτίμησε την κεκλεισμένων των θυρών παρουσίαση και με περιορισμένο και ελεγχόμενο ακροατήριο σε πολυτελές ξενοδοχείο εν μέσω κρίσης.

Το γεγονός ότι δεν προσκάλεσε και δεν επέτρεψε να παρευρεθούν στην παρουσίαση των προτάσεων για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων της Κρήτης εκπροσώπους των φοιτητών ιατρικής, των ιατρών και των εργαζομένων των νοσοκομείων.

Την άσκηση βίας και ρίψη δακρυγόνων προς ιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, και την πρόκληση σωματικής βλάβης αυτών.

Την στάση των διοικήσεων των νοσοκομείων, που ενώ αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με ελλείψεις υλικών και αναλώσιμων, με την καταβολή εφημερίων και υπερωριών, το μόνο τους μέλημα ήταν η καθαριότητα και η απόκρυψη τυχών ράντζων.

Τη δυσφήμηση της χώρας σε τουριστική περιοχή, στην αρχή της τουριστικής περιόδου, με την όλη στάση του.

Το ότι ενώ αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπρόσωπους των κλάδων υγείας της Κρήτης, των οποίων είναι αρμόδιος και υπεύθυνος και να συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συναντήθηκε με το πρόεδρο του ΟΦΗ για το μέλλον της ομάδας ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook