Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, χθες, στο Κόσοβο είχαν λάβει μέρος στις πολεμικές συρράξεις στη Συρία και ο Ιράκ, ήταν μέλη των εξτρεμιστικών οργανώσεων Al-Nusra και ISIS και η αστυνομία τους παρακολουθούσε εδώ και μία διετία, δήλωσε ο αρμόδιος για την υπόθεση εισαγγελέας του Κοσόβου.

Χθες, η αστυνομία του Κοσόβου συνέλαβε 40 άτομα, από διάφορες περιοχές, με την υποψία της συμμετοχής τους σε συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ και για στήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όπως δημοσιευει το newsbeast.gr, που παραχώρησαν οι ειδικοί εισαγγελείς Μπλερίμ Ισουφάι, Σούλι Χότζα και Σεβντίγιε Μορίνα και ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπακί Κελιάνι, τονίστηκε ότι η έρευνα είναι πολύ ευρύτερη, θα συνεχιστεί και θα συμπεριλάβει και άλλα άτομα.

Στη χθεσινή, μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, στην οποία έλαβαν μέρος όλα τα τοπικά αστυνομικά τμήματα του Κοσόβου έγιναν συνολικά 60 έρευνες και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών, ηλεκτρονικών συσκευών και διαβατηρίων.

Η νομική βάση των συλλήψεων έγκειται στη συμμετοχή των υπόπτων σε οργανώσεις που, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, είναι τρομοκρατικές, τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου.

Η αστυνομική επιχείρηση κύλησε ομαλά σε γενικές γραμμές, με εξαίρεση δυο περιπτώσεις, κατά τις οποίες τα μέλη των οικογενειών των συλληφθέντων προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τη διαδικασία.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι συνελήφθησαν ύποπτοι από τις πόλεις Πρίστινα, Πετς, Γκνίλιανε, Ουρόσεβατς, Πρίζρεν και Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα καθώς εκτιμάται ότι η δράση τους υπονομεύει την εθνική ασφάλεια του Κοσόβου.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι 16 άτομα από το Κόσοβο έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook