Τη νομιμοποίηση 100.000 αδήλωτων πισίνων σε όλη τη χώρα φέρεται να σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθειά του να μπει \”ζεστό\” χρήμα στα άδεια ταμεία του κράτους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της \”Καθημερινής\”, βάσει του σχεδίου, όσοι έχτισαν πισίνες χωρίς πολεοδομική άδεια θα μπορέσουν να τις τακτοποιήσουν πληρώνοντας φυσικά και το αντίστοιχο τίμημα στην εφορία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα για κάθε τ.μ. της πισίνας ο ιδιοκτήτης θα πληρώνει 100 ευρώ, όταν είναι εξωτερική και 150 ευρώ όταν είναι εσωτερική. Επίσης, μελετάται στις ακριβές περιοχές της χώρας το ποσό να αυξάνεται κατά 50 ευρώ.

Η νομιμοποίηση θα γίνει με αυστηρούς όρους και τη μέτρηση θα αναλάβουν μηχανικοί.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είχε καταγράψει 16.974 φορολογούμενους κατοίκους σε Εκάλη, Δροσιά και Διόνυσο που δεν είχαν δηλώσει την πισίνα τους.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα ακολουθήσει άνοιγμα λογαριασμών και όσοι από τους ιδιοκτήτες πισίνας βρεθούν να έχουν χρήματα που δεν δικαιολογούνται, θα φορολογούνται ως εισόδημα από ελευθέρια επάγγελμα. Η περιουσία αυτή θα φορολογείται με συντελεστές από 18% έως 45%.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook