Την εκταμίευση της δόσεως του 1 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας, με βάση την πολιτική συμφωνία του Eurogroup της 1ης Απριλίου, αναμένεται να εγκρίνει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στις 3 το μεσημέρι το Euro Working Group.
Είναι ουσιαστικά η τελευταία πράξη της προηγούμενης εκθέσεως αξιολόγησης και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η εκταμίευση του 1 δισ. θα γίνει αύριο Πέμπτη.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group θα επικυρωθεί ότι έχουν εκπληρωθεί τα πιο βασικά προαπαιτούμενα, αλλά και ότι αρκετά ακόμη θα έχουν κλείσει πλήρως έως τις 30 Αυγούστου.
Μάλιστα για το σκοπό αυτό ο πρωθυπουργός κύριος Αντώνης Σαμαράς μίλησε με όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς την περασμένη Δευτέρα, από τους οποίους ζήτησε και πήρε μέσα στην ημέρα συγκεκριμένο και δεσμευτικό στοχοδιάγραμμα για τα μνημονιακά προαπαιτούμενα μέχρι τέλος του μηνός, ενόψει της συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής το Σάββατο 30 Αυγούστου και των συναντήσεων στο Παρίσι του κυρίου Χαρδούβελη και της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με την Τρόικα στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου.
Ο Αύγουστος θα είναι μήνας καυτών εξελίξεων στις διαπραγμτεύσεις με την τρόικα. Στις συναντήσεις του στις 30 Αυγούστου με τον νέο Πρόεδρο της Κομισιόν κύριο Γιούνκερ και τους ευρωπαίους ηγέτες, ο κύριος Σαμαράς θέλει να τους ενημερώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχουν κλείσει με επιτυχία ένα κύκλο διαπραγματεύσεων και ετοιμάζονται για τον νέο και πιο δύσκολο όπου ξεκινά στο Παρίσι, έτσι ώστε στο Παρίσι να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα που θα θέσει και το ζήτημα για τις σχεδιαζόμενες φοροελαφρύνσεις.
Μάλιστα για τις 4 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί και η επόμενη διάσκεψη του Euro Workng Group, όπου θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα της πρώτης «εκτός των συνόρων» συνάντησης της Τρόικα με την κυβέρνηση στο Παρίσι.
newmoney.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook