Για επιχειρηματική συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Ελλάδα έχουν βάλει πλώρη οι Τούρκοι μέσω του θαλάσσιου τουρισμού και των σκαφών αναψυχής. Η οικονομική ευχέρεια που διαθέτουν αλλά και η στόχευσή τους να ελέγξουν όλη την Ανατολική Μεσόγειο στον τομέα του yachting τούς αναδεικνύει χρόνο με τον χρόνο σε βασικούς πρωταγωνιστές.
Είναι οι μόνοι που επενδύουν σε αυτόν τον τομέα, αγοράζοντας ελληνικές μαρίνες, μιας και οι Ελληνες δεν δείχνουν ενδιαφέρον, ούτε και οι επενδυτές από ισχυρές οικονομικά χώρες όπως οι αραβικές, οι ΗΠΑ και η Κίνα. 
«Εχουν γεμίσει οι δικές τους μαρίνες και επεκτείνονται και στην Ελλάδα», επισημαίνουν στελέχη της ελληνικής αγοράς τονίζοντας ότι «στο θέμα του yachting, που είναι το μέλλον της Ελλάδας, κρατάμε παθητική στάση. Το θέμα δεν είναι ότι εταιρείες τουρκικών συμφερόντων αγοράζουν ελληνικές μαρίνες, αλλά ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από Ελληνες επιχειρηματίες. 
Το ελληνικό κράτος αφού βγάζει προς πώληση τις μαρίνες, θα τις δώσει σε αυτόν που δίνει τα περισσότερα. Και αυτοί είναι οι Τούρκοι. Το τίμημα, πάντως, λόγω έλλειψης ανταγωνισμού είναι μικρότερο από εκείνο που θα έπρεπε να εισπράξει το κράτος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook