Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις! 
Το περιοδικό «Time» αποτυπώνει στο φακό την απόλυτη ανθρώπινη δυστυχία, έπειτα από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες στο όρος Σιντζάρ στο βόρειο Ιράκ, προκαλώντας το θάνατο του πιλότου και τον τραυματισμό των υπόλοιπων επιβαινόντων. 
Το ελικόπτερο που συνετρίβη στην περιοχή μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους εκτοπισμένους Κούρδους Γεζίντι που ζουν υπό άθλιες συνθήκες.

\"\"

Στα βλέμματα των επιζώντων βλέπει κανείς με «κομμένη την ανάσα» την απόγνωση, τη θλίψη, τον πόνο, την φρίκη των συγκρούσεων… 

\"\"

Τις τελευταίες πέντε νύχτες, αμερικανικά και βρετανικά πληρώματα έχουν ρίξει στην περιοχή όπου έχουν καταφύγει οι διωκόμενοι μειονοτικοί πληθυσμοί 310 δέματα με φαγητό, νερό και ιατρικές προμήθειες, ενώ έχουν παράσχει 72.740 λίτρα νερό και 75.000 γεύματα, σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

\"\"

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει επίσης τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν, οι οποίες μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στο βορρά.

\"\"

Χιλιάδες άμαχοι, κυρίως μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι, παραμένουν αποκλεισμένοι από τζιχαντιστές μαχητές σε ορεινή περιοχή στο βόρειο Ιράκ και έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας για να επιβιώσουν, προειδοποιούν τα Ηνωμένα Έθνη.

\"\"

Τα μέλη της κοινότητας των Γεζίντι εγκατέλειψαν προ 10 ημερών την περιοχή στην οποία κατοικούν κατά πλειοψηφία, όταν η πόλη Σιντζάρ κατελήφθη από δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.


\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα ανάμεσα στους τραυματίες είναι και η 56χρονη δημοσιογράφος των New York Times, Αλίσα Τζ. Ρούμπιν, η οποία φέρει κατάγματα στα χέρια, αλλά η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ ο  35χρονος φωτορεπόρτερ της εφημερίδας, Άνταμ Φέργκιουσον, επικοινώνησε μέσω τηλεφώνου στα γραφεία των «Times», δηλώνοντας πως δεν τραυματίστηκε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook