Να τρέχει και να μην φτάνει κινδυνεύει για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση, λόγω των φορολογικών διατάξεων που ψηφίστηκαν την τελευταία διετία αλλά τώρα αρχίζει να αναδεικνύεται ο παραλογισμός τους.
Το τελευταίο επεισόδιο στο κακόγουστο σήριαλ του υποχρεωτικού συμψηφισμού οφειλών- ακόμα και των μη ληξιπρόθεσμων- είναι πολύ πιθανόν να έχει ως πρωταγωνιστές τους αγρότες που δικαιούνται των αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω των εμπάργκο και μόνο εάν ενεργήσει τάχιστα και αποτελεσματικά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, θα αποφευχθεί ένα ακόμα κάζο.
Όπως επισημαίνουν έμπειροι εφοριακοί, ο νόμος 3943 του 2011 και ακολούθως η Απόφαση 1022 του 2012, ορίζουν ότι προβλέπεται υποχρεωτικός συμψηφισμός των όποιων επιχορηγήσεων, αποζημιώσεων και βεβαίως επιστροφών φόρου, με απλώς βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο, όπως για παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ. 
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; 
Αφενός ότι όσο καθυστερεί η βεβαίωση του ΕΝΦΙΑ τόσο θα καθυστερεί ο συμψηφισμός και ακολούθως η καταβολή του υπόλοιπου ποσού των αποζημιώσεων στους δικαιούχους αγρότες, αφετέρου ότι εάν δεν αλλάξει κάτι οι αποζημιώσεις θα είναι \”ψαλιδισμένες\” αναλόγως του ΕΝΦΙΑ που βαραίνει τον κάθε παραγωγό!
Επί του παρόντος η ΓΓΔΕ αρκείται στην ανακοίνωση περί έκδοσης εντός των επόμενων ημερών (;) Απόφασης που θα ρυθμίζει το θέμα του συμψηφισμού χρηματικών απαιτήσεων κατά του Δημοσίου με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές και το ερώτημα είναι αν θα προλάβει ή όχι τις αντιδράσεις των αγροτών..
iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook