Στο νομό Χανίων βρέθηκε χθες ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ κ.Δαμαβολίτης, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων. 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”στο τελωνείο του νομού έκανε την πρώτη στάση, όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή κ.Ταμπακάκη για το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης. Με 12 άτομα προσωπικό καλείται η υπηρεσία να καλύψει τα κενά που άφησε το κλείσιμο των τελωνείων Παλαιοχώρας, Σφακίων, Καστελίου και τις αυξημένες ανάγκες του αεροδρομίου, του λιμανιού και της Αμερικάνικης Βάσης. Να σημειωθεί εδώ ότι ο ρόλος του τελωνείου δεν είναι μόνο εισπρακτικός αλλά και προληπτικός με τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις (ιδιαίτερα στην περίοδο κρίσης που διανύουμε όπου ανθεί η λαθραία διακίνηση εμπορευμάτων). Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι η λειτουργία της υπηρεσίας στηρίζεται στο φιλότιμό τους το οποίο όμως έχει και κάποια όρια μπροστά σε εξαντλητικά ωράρια και μισθολογικές αδικίες.
Η υποστελέχωση πρωταγωνιστεί και στο Νοσοκομείο του νομού το οποίο στηρίζει 3 κέντρα υγείας, 8 ψυχιατρικές δομές και καλείται να καλύψει 520.000 πληθυσμό με τον χαμηλότερο προϋπολογισμό σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Υ.ΠΕ της χώρας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου κ.Γ.Μανούσακα. Ο υποδιοικητής τόνισε το πρόβλημα με τους 3 οδηγούς που έχει στην διάθεσή του, οι οποίοι δουλεύουν 18 ώρες την μέρα για να καλύψουν όχι μόνο τις άμεσες ανάγκες του νοσοκομείου αλλά και την κινητή μονάδα ψυχικής υγείας – πρόκειται για ένα κοινοτικό πρόγραμμα που ισχύει μέχρι το 2017, το οποίο όμως κινδυνεύει να απενταχθεί λόγω έλλειψης οδηγών. Παρών στη συζήτηση ήταν και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της ψυχιατρικής κλινικής ο οποίος δήλωσε ότι παρόλο που η λειτουργία των κλινικών στηρίζεται στο φιλότιμο των γιατρών και των νοσηλευτών, το 15% των εργαζομένων έχει αξιολογηθεί αρνητικά. 
Ο κ.Δαμαβολίτης αφού διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο βολεύεται αλλά και καταχράται το φιλότιμο των εργαζομένων για την κάλυψη θεσμικών κενών, δεσμεύτηκε να ασκήσει πιέσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να ανοίξει το θέμα του κληροδοτήματος Μαλινάκη που αφορά την εκταμίευση 4,5 εκτ. Ευρώ για το Νοσοκομείο Χανίων. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook