Το υλικό απο τις κάμερες κλειστού κυκλώματος αλλά και πληροφορίες για πιθανή εμπλοκή και τρίτου ατόμου, έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών οι οποίες προσπαθούν να εξιχνιάσουν την ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης σε βενζινάδικο στον Σοκαρά Ηρακλείου (δείτε εδώ).

Εντύπωση πάντως προκαλεί, το ότι έχει εξαφανιστεί απο προσώπου γης, το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δύο ληστές και το οποίο - σύμφωνα με πληροφορίες - είχε κλαπεί αρχές Αυγούστου απο την περιοχή της Μεσαράς.

Και αυτό γιατί - έως τώρα - δεν έχει χρησιμοποιηθεί η γνωστή τακτική της πυρπόλησης του αυτοκινήτου προκειμένου να καταστραφούν στοιχεία που θα μπορούσαν να εξιοποιηθούν απο τις αρχές.

Επίσης με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζεται μαρτυρία για την παρουσία κάποιου ατόμου σε χωράφι κοντά στο βενζινάδικο λίγη ώρα πριν πάει εκεί το αυτοκίνητο με τους δύο κουκουλοφόρους ληστές.

Δεν αποκλείεται να πρόκειται για "τσιλιαδόρο" ο οποίος παρακολουθούσε τις κινήσεις στο βενζινάδικο και μόλις διαπίστωσε πως μέσα σε αυτό υπήρχε μόνο ένα άτομο (ο ιδιοκτήτης) να ειδοποίησε μέσω κινητού τηλεφώνου τους ληστές οι οποίοι θα περίμεναν μέσα στο αυτοκίνητο σε κοντινή απόσταση.

Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης, δύο άτομα με κουκούλες και με ρούχα "παραλλαγής¨ κρατώντας όπλα μπήκαν στο βενζινάδικο όπου ήταν μόνος του ο ιδιοκτήτης και απειλώντας τον, πήραν 2.500 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Αρχικά το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου μετέβη στο σημείο για τις έρευνες, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.