Τελευταία ενημέρωση: 21:20

Μια...ημερολογιακή σύμπτωση δημιούργησε ένα θέμα στην νέα Δημοτική αρχή του Ηρακλείου, αλλά - όπως φαίνεται - ξεπεράστηκε σχετικά εύκολα και διπλωματικά.

Ο λόγος για τον ορισμό των Αντιδημάρχων απο τον νέο Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, τα ονόματα των οποίων ανακοινώθηκαν σε κλειστή συγκέντρωση της παράταξης "Δύναμη Πολιτών" σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, την Τετάρτη 6 Αυγούστου.

Όμως την ίδια ημέρα εκδόθηκε απο το Υπ.Εσωτερικών η εγκύκλιος με αριθμό 43 που αφορά στις διαδικασίες ορκωμοσίας των αιρετών των Δήμων, στην εκλογή των μελών των συλλογικών οργάνων και στην οποία γίνεται αναφορά και στον αριθμό των Αντιδημαρχών που μπορεί να υπάρχουν σε κάθε Δήμο.

Έτσι, ο κ.Λαμπρινός ανέφερε στα μέλη της παράταξης τα ονόματα των 10 στελεχών που πρότεινε να αξιοποιηθούν ως Αντιδήμαρχοι, (όπως ίσχυε έως τώρα) χωρίς να είχε ενημερωθεί πως - σύμφωνα με την εγκύκλιο - ο αριθμός των Αντιδημάρχων πρέπει να είναι εννέα.

Επιπλέον να σημειωθεί πως μπορεί τα όσα είπε ο κ.Λαμπρινός στην συγκέντρωση της 6ης Αυγούστου να "βγήκαν" στην δημοσιότητα, αλλά επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρξε και σύμφωνα με στελέχη της παράταξης ο επικεφαλής της, είχε τονίσει πως τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο.

Ουσιαστικά άλλα όχι τυπικά Αντιδήμαρχος η λύση που δοθηκε

Χωρίς να "αφαιρεθεί" ουσιαστικά αλλά μόνο τυπικά, ο τίτλος του Αντιδημάρχου, χωρίς αυτό να συνεπάγεται πως δεν θα αξιοποιηθεί στην νέα Δημοτική αρχή, δόθηκε η λύση στο ζήτημα που ανέκυψε, μετά από συγκέντρωση της δημοτικής ομάδας.

Όπως είχε δημοσιεύσει νωρίτερα το Flashnews.gr, η λύση που εξετάζονταν και έτσι αποφασίστηκε τελικώς, ήταν εκείνη της ανάθεσης των ίδιων αρμοδιοτήτων, όχι σε "Αντιδήμαρχο" αλλά σε "εντεταλμένο σύμβουλο" ο οποίος όμως θα υπηρετεί χωρίς μισθό.

Πιο συγκεκριμένα, η Στέλλα Αρχοντάκη αναλαμβάνει να υπηρετήσει στη Λότζια, ως εντεταλμένη σύμβουλος, αμισθί και με τις ίδιες αρμοδιότητες της  καταγραφής και αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας.

Η ανακοίνωση της παράταξης  "Δύναμη Πολιτών"

Με μια λιτή ανακοίνωση το βράδυ της Τετάρτης, η "Δύναμη Πολιτών" ενημέρωσε για την απόφαση της δημοτικής ομάδας.

"Μετά την μείωση του αριθμού των Αντιδημάρχων για το Δήμο Ηρακλείου από δέκα σε εννιά , αρμόδια (με τα ίδια ακριβώς καθήκοντα της καταγραφής και αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας) αναλαμβάνει η συμβολαιογράφος, κυρία Στέλλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη, η οποία ως εντεταλμένη σύμβουλος θα εκτελεί αμισθί χρέη αντιδημάρχου".

Δείτε τον ανώτερο αριθμό των Αντιδημάρχων που πρέπει να υπάρχουν στους Δήμους της Κρήτης, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπ.Εσωτερικών:Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο εδώ