Εκτροχιασμός τρένου σημειώθηκε στη νοτιοανατολική Ελβετία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μαρτυρούν οι εικόνες που φτάνουν από την Ελβετία, δύο βαγόνια έχουν εκτροχιαστεί και βρίσκονται «κρεμασμένα» στο κενό.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές η κατάσταση θεωρείται «σοβαρή», ωστόσο δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για τραυματίες ή νεκρούς.

Στο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία, ενώ όπως έγινε γνωστό το τρένο ταξίδευε από την περιοχή Τσουρ στο Σεν Μόριτζ, ενώ ο εκτροχιασμός σημειώθηκε στην Γκριζόν της Ελβετίας.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατολίσθηση που οδήγησε στον εκτροχιασμό των βαγονιών, ωστόσο τα αίτια του περιστατικού δεν είναι ακόμα σαφή.

Το τρένο της εταιρίας Rhaetian εκτελεί συχνά δρομολόγια προς το δημοφιλές θέρετρο και μεταφέρει δεκάδες τουρίστες καθημερινά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Ντάνιελ Ζίνσλι, το ατύχημα συνέβη στη 13:00 (τοπική ώρα) και δήλωσε πως η πρόσβαση στην περιοχή είναι δύσκολη, ενώ τέσσερα ελικόπτερα βρίσκονται στο σημείο, με την πυροσβεστική υπηρεσία, την αστυνομία και τα ασθενοφόρα να επιχειρούν να προσεγγίσουν.

«Αυτό το καλοκαίρι είχαμε μεγάλο αριθμό κατολισθήσεων εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τον Ιούλιο», δήλωσε στην εφημερίδα 20 minutes ο Άρθουρ Σάντρι, που είναι ο επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις κατολισθήσεις, τις χιονοστιβάδες και τα δάση.

«Η μεγάλη ποσότητα νερού που συγκεντρώθηκε στο έδαφος το έκανε πολύ βαρύτερο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντέξει την πίεση», πρόσθεσε ο Σάντρι.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook