Επτά άτομα, ανάμεσά τους ο Ιταλός δημοσιογράφος του πρακτορείου Associated Press Σιμόνε Καμίλι, σκοτώθηκαν την Τετάρτη στην Μπέιτ Λαχίγια της Γάζας καθώς Παλαιστίνιοι πυροτεχνουργοί προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν ισραηλινή βόμβα που δεν έχει εκραγεί.

Ο 35χρονος Σιμόνε Καμίλι είναι ο πρώτος ξένος δημοσιογράφος που σκοτώνεται στη Γάζα από την έναρξη της σύγκρουσης, η οποία έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.900 Παλαιστινίους, στην πλειονότητά τους αμάχους, και 67 Ισραηλινούς, όλοι στρατιώτες πλην τριών πολιτών.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος είχε μεταβεί στην Μπέιτ Λαχίγια για να βιντεοσκοπήσει την επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας. Εργαζόταν στο δίκτυο Associated Press από το 2005.

Από την έκρηξη έχασαν επίσης τη ζωή τους ο Παλαιστίνιος μεταφραστής του δημοσιογράφου, πυροτεχνουργοί και μέλη της αστυνομίας της Λωρίδας της Γάζας. Κατά πληροφορίες τραυματίστηκαν άλλα πέντε άτομα.

Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ συνεχίζεται η εκεχειρία των 72 ωρών, η οποία σε γενικές γραμμές τηρείται από τις δύο πλευρές. Η κατάπαυση του πυρός λήγει τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, βομβών και πυραύλων που δεν έχουν εκραγεί βρίσκονται ακόμη στα συντρίμμια στη Γάζα, η οποία υφίσταται διαρκείς βομβαρδισμούς από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εδώ και έναν μήνα.

Η τριήμερη εκεχειρία έδωσε στους Παλαιστίνιους πυροτεχνουργούς τη δυνατότητα να να αναζητήσουν για να εξουδετερώσουν οβίδες, πυραύλους και άλλα είδη πυρομαχικών που έχουν ριφθεί στον θύλακα και δεν έχουν εκραγεί.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook