Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014 και ώρα 21:30 πραγματοποιείται στο κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» συναυλία κλασικού τραγουδιού με τη μεσόφωνο Αμάντα Κριτσωτάκη και τον πιανίστα Μιχάλη Αγγελάκη.

Aπό την Ελλάδα στην Ευρώπη…
η μουσική ταξιδεύει…
κι επιστρέφει εκεί όπου γεννήθηκε…

Πρόγραμμα

Πρώτο μέρος
Joseph Haydn Arianna a Naxos (Hob XXVIb:2) Καντάτα για σόλο φωνή και πιάνο
Eric Satie Gymnopédie No.1
Gnossiennes No.1, 2 και 4
Maurice Ravel 5 Mélodies populaires grecques : 1. Chanson de la mariée
Ξύπνησε Πετροπέρδικα
2. Là-bas, vers l\’église
Κάτω στον Άγιο Σίδερο
3. Quel galant m\’est comparable
Ποιος Ασίκης σαν κι εμένα
4. Chanson des cueilleuses de lentisques
Ν’ άντζελος είσαι μάτια μου
5. Tout gai!
Γιαρούμπι!

Δεύτερο μέρος

C. W. Gluck Che farò senza Euridice άρια από την όπερα Orfeo ed Euridice
Franz Schubert Ganymed D. 544 -Johann Wolfgang von Goethe-
Franz Schubert Hippolit’s Lied. D. 890 -Georg Friedrich Konrad Ludwig Gerstenbergk-
Franz Schubert Fragment aus dem Gedichte:
Die Götter Griechenlands. D. 677 -Friedrich von Schiller-
Sergei Prokofiev \’Μοντέγοι και Καπουλέτοι\’ από το Μπαλέτο Ρωμαίος κι Ιουλιέτα

Μάνος Χατζιδάκις από τη σουίτα για πιάνο “Για Μια Μικρή Λευκή Αχιβάδα”
(Πρελούδια και Χοροί στο Πιάνο), έργο 1: “Συνομιλία με το Σέργιο Προκόφιεφ” – Τσάμικος
Νυχτερινό – Καλαματιανός
Γιώργος Κουρουπός 4 τραγούδια από τον κύκλο «8 Τραγούδια σε ποίηση Λόρκα»:
1. Παραλλαγές
2. Πέθανε την αυγή
3. Σαλιγκάρι
4. Αποχαιρετισμός

ΑΜΑΝΤΑ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ
Η Διαμάντη Κριτσωτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Από τα πρώτα της χρόνια ήρθε σε επαφή με την τέχνη της μουσικής αφού και οι δύο γονείς της είναι καθηγητές μουσικής. Υπήρξε μέλος της παιδικής και νεανικής χορωδίας Δήμου Ηρακλείου υπό την διεύθυνση της κ. Κατερίνας Τζαγκαράκη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ, παράλληλα με τις σπουδές της στα οικονομικά, απέκτησε και το Δίπλωμα Μονωδίας με \”Άριστα Παμψηφεί\” και 1ο Βραβείο στην τάξη της σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου. Έχει παρακολουθήσει Master Classes και έχει μαθητεύσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό κοντά σε καθηγητές όπως: Edda Sevenich, Agnes Habereder-Kottler, Frieder Bernius, Karl-Peter Kammerlander, Graham Johson, Robert White, Ann Murray, Loh Siew Tuan, Σόνια Θεοδωρίδου, Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Νικόλας Βασιλείου και Carol Richardson – Smith. Τον Μάρτιο του 2013 πήρε τον τίτλο “Master in Music” με ειδίκευση στο κλασικό τραγούδι από το Augsburg Universität της Γερμανίας με τους καθηγητές Agnes Habereder-Kottler, Rudi Spring, Johannes Hoyer κ.α. Έχει τραγουδήσει σε συναυλίες στην Ελλάδα, την Γερμανία και την Πορτογαλία και έχει πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές του Θεάτρου του Augsburg όπως την παράσταση Divertimento4Amadeus, την όπερα Dido and Aeneas στο ρόλο της Dido και την παιδική όπερα Erwin, das Naturtalent. Από τον Μάιο του 2012 είναι υπότροφος του οργανισμού Live Music Now, Yehudi Menuhin που σκοπό έχει την παρουσίαση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε ειδικές κοινωνικές ομάδες. Από τον Ιανουάριο του 2014 συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή όπου συμμετείχε στην παραγωγή «Μάκμπεθ».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ
Ο Μιχαλης Αγγελακης ζει κι εργάζεται στο Λονδίνο από το 2004. Είναι απόφοιτος του ωδείου ΑΡ με καθηγήτρια την Αλένα Ρεντζέγιοβα (Πτυχίο πιάνου κι αρμονίας), του ωδείου Αθηνών με την αείμνηστη Αλίκη Βατικιώτη (Δίπλωμα πιάνου) και μεταπυτυχιακών σπουδών του Trinity College of Music με καθηγητές τους Douglas Finch (σόλο πιάνο) και Eugene Asti (συνοδεία τραγουδιού). Μετά το πέρας των σπουδών του ασχολήθηκε με τη συνοδεία κλασικού τραγουδιού και συνοδεία-διεύθυνση όπερας σε προγράμματα ειδίκευσης στο National Opera Studio και την British Youth Opera του Λονδίνου. Από τότε κι έπειτα έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο χώρο αυτό σε πολλές οπερατικές ομάδες όπως την Opera Up Close, Hampstead Garden Opera, Kentish Opera, Opera Machine, Giornata Opera.

Από το 2008 διδάσκει πιάνο και θεωρητικά στο Morley College του Λονδίνου και ρεπερτόριο στους σπουδαστές της σχολής όπερας του κολεγίου, στην οποία από το Σεπτέμβριο θα αναλάβει αυξημένες αρμοδιότητες Senior Vocal Coach. Επίσης, εργάζεται ως συνοδός και βοηθός μαέστρου του Royal Opera House Thurrock Community Chorus, μιας ερασιτεχνικής μικτής χορωδίας που ίδρυσε μαζί με τον μαέστρο Jeremy Haneman το 2011 ύπο την αιγίδα της Βασιλικής \’Οπερας του Λονδίνου. Την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά οι δραστηριότητες του περιλαμβάνουν τη συνεργασία του με τη Σχολή Όπερας της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου ως υπότροφου του προγράμματος Lucille Graham Opera Fellowship.

(Αντί εισιτηρίου δεχόμαστε τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα, τα οποία θα διατεθούν από το Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου,και το Κοινωνικό Ιατρείο του Δικτύου Αλληλεγγύης Ηρακλέιου, σε άπορους συμπολίτες μας)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook