Οι περισσότεροι κάνουν ερωτήσεις στη Siri ψάχνοντας χρηστικές πληροφορίες ή απλά για να κάνουν… πλάκα. Ομως, η «προσωπική βοηθός» της Apple δέχθηκε μία ανατριχιαστική ερώτηση από έναν 20χρονο στη Φλόριντα. Ο Πέδρο Μπράβο ήθελε να κρύψει ένα πτώμα.

Ο νεαρός άνδρας κατηγορείται ότι απήγαγε και στραγγάλισε τον φίλο του, Κρίστιαν Αγκιλάρ το Σεπτέμβριο του 2012, μετά από έναν καβγά που ξεκίνησε γιατί το θύμα έβγαινε με την πρώην σύντροφο του δράστη.

Ο Μπράβο κατηγορήθηκε σχεδόν αμέσως, αλλά το πτώμα του φίλου του βρέθηκε μετά από εβδομάδες, όταν το εντόπισαν τυχαία κυνηγοί σε ένα κοντινό δάσος. Τα στοιχεία από το κινητό του δράστη τον πρόδωσαν. Ο 20χρονος είχε χρησιμοποιήσει το φακό του iPhone εννιά φορές το βράδυ που ο Αγκιλάρ είχε εξαφανιστεί, ενώ είχε ρωτήσει το κινητό του «Πού να κρύψω τον συγκάτοικό μου», ζητώντας τη βοήθεια της Siri.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Buzzfeed, η «προσωπική βοηθός» της Apple του απάντησε ρωτώντας «τι μέρος ψάχνεις;», πριν του προσφέρει τέσσερις επιλογές «έλη, χυτήρια μετάλλων, χωματερές και δεξαμενές». Αρχικά ο Μπράβο είχε καταθέσει στην αστυνομία ότι ο ίδιος είχε απλά χτυπήσει τον Αγκιλάρ, όταν καβγάδισαν, αλλά κατά τη διάρκεια της δίκης που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα παραδέχθηκε ότι στραγγάλισε τον φίλο του και παράτησε το πτώμα του στο δάσος.

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook