Ο βραζιλιάνος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο στη Βραζιλία, Εντουάρντο Κάμπος, σκοτώθηκε την Τετάρτη όταν το ιδιωτικό αεροπλάνο που τον μετέφερε συνετρίβη στην πόλη Σάντος, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο GloboNews.

Νωρίτερα, πηγή του κόμματος του Κάμπος, του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSB) είχε επιβεβαιώσει ότι ο κυβερνήτης του Περναμπούκο στα νοτιοανατολικά της Βραζιλίας επέβαινε στο αεροπλάνο.

Το αεροπλάνο, ένα Cessna 560XL, έχασε επαφή με τον πύργο ελέγχου, καθώς προετοιμαζόταν να προσγειωθεί, ανέφερε ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εικόνες που μεταδόθηκαν στην τηλεόραση δείχνουν καπνό να υψώνεται στο σημείο της συντριβής, σε κατοικημένη περιοχή στο Σάντος.

Αξιωματικός της αστυνομίας είπε ότι είναι «βέβαιο» πως υπάρχουν νεκροί στο δυστύχημα, αλλά τόνισε ότι δεν μπορεί να πει πόσοι ή να δώσει επιπλέον πληροφορίες.

Η πηγή από το κόμμα του Κάμπος δήλωσε ότι στο αεροσκάφος δεν επέβαινε η υποψήφια για τη θέση της αντιπροέδρου την Μαρίνα Σίλβα των Οικολόγων.

Οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο. Στις δημοσκοπήσεις προηγείται σταθερά η νυν πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ με δεύτερο τον Αέσιο Νέβες από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα. Ο Κάμπος, πρώην σύμμαχος της Ρουσέφ, συγκέντρωνε ποσοστό περίπου 10%.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook