Ακόμα και το αίμα τους δίνουν οι γονείς των εγκλωβισμένων Γιαζίντι στο όρος Σιντζάρ προκειμένου τα παιδιά τους να επιζήσουν.

Τη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη που δείχνει το μέγεθος της τραγωδίας από την προέλαση των τζιχαντιστών στο Ιράκ έκαναν ορισμένοι από τους περίπου 8.000 Γαζίντι που κατάφεραν να διαφύγουν την ώρα που στο βουνό παραμένουν άλλοι περίπου 30.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Sky News «ένας άνδρας μας είπε ότι είδε τέσσερα παιδιά να πεθαίνουν από τη δίψα. Και επειδή δεν υπήρχε τρόπος να θάψουν τα άψυχα κορμάκια τους, τα κάλυψαν απλά με πέτρες».

«Ένας άλλος άνδρας μας είπε ότι τα παιδιά είναι τόσο διψασμένα που οι γονείς τους ξεκίνησαν να κόβουν τις φλέβες τους για να τους δώσουν να πιουν αίμα» μεταδίδει η Σερίν Τάντρος.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που 30.000 ανθρωποι έχουν εγκλωβιστεί σε ένα βουνό από το φόβο να μην σκοτωθούν. Η κατάστασή τους είναι απελπιστική. Δεν έχουν νερό. Δεν έχουν φαγητό. Είναι αφυδατωμένοι. Είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο» δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ένας κούρδος βρετανικής καταγωγής, μέλος των συνεργείων παροχής πρώτων βοηθειών.

protothema.gr