Από το Ορμένιο στην Γαύδο με ένα ποδήλατο. Με το μήνυμα αυτό τρεις συνοδοιπόροι πραγματοποιούν έναν «Άθλο» 1.000 μιλίων ταξιδεύοντας με ποδήλατο από το Ορμένιο του Έβρου μέχρι τη Γαύδο για τα παιδιά του συλλόγου «Φλόγα».
 
Την Τρίτη οι τρεις αθλητές, Αθανάσιος Τσάκλας, Απόστολος Τσάκλας και Ελένη Λυγερού, διέσχισαν τον Όλυμπο, φτάνοντας μέχρι τον Μύτικα, και από την προσπάθειά τους αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Τρία μέλη της ΕΟΔ συνόδευσαν τους αθλητές, παρέχοντας τους υποστήριξη και προσφέροντας τη βοήθειά τους στον ιερό αυτό σκοπό.
 
Οι τρεις συνοδοιπόροι αναχώρησαν την Τρίτη 12, στις 06:00 π.μ. από τη θέση Γκορτσιά, έφτασαν στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας κι από κει κατευθύνθηκαν στο οροπέδιο των Μουσών. Μετά από μία στάση στο Καταφύγιο Κάκκαλος, έφτασαν στην κορυφή του Μύτικα. Η επιστροφή έγινε ακολουθώντας τη διαδρομή Κακόσκαλα, Καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός και Πριόνια.
 
Για τον ίδιο ακριβώς σκοπό, η ΕΟΔ Αττικής έχει αναλάβει την κάλυψη της κλασικής διαδρομής του Μαραθωνίου της Αθήνας, αλλά και του διάπλου των τριών αθλητών από το Ακρωτήρι Μαλέα της Πελοποννήσου ως τη νήσο Γαύδο η οποία θα γίνει πάνω σε πλωτή φουσκωτή σχεδία (Shuttle Bike) με ποδηλατοκίνηση.

\"\"

Φωτογραφία από τη διάσχιση του Ολύμπου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook