Το όνειρό τους ήταν να παντρευτούν στην Κρήτη με παραδοσιακό γάμο και ο γαμπρός το έκανε. Πήρε την καλή του, ήρθε στα Χανιά και με τη λεβεντια, το ρομαντισμό και την  \”κουζουλάδα\” που χαρακτηρίζει τους Κρητικούς, τέλεσαν έναν αξέχαστο και συγκινητικό γάμο.

Ο Γιάννης Μπουρμπάκης, γεννήθηκε στην Αμερική έχει όμως καταγωγή από την Κρήτη, από το χωριό Φρε στον Αποκόρωνα Χανίων. Η νύφη, η Στεφανία – Έλενα το γένος Βλαστού – Μουζουράκη, επίσης από την Αμερική κρατά και εκείνη από την Κρήτη.

Ομογενείς και οι δύο τους, με κρητικό αίμα στις φλέβες τους, συναντήθηκαν και ερωτεύτηκαν στην Αμερική, επέλεξαν όμως να σφραγίσουν την αγάπη τους στον τόπο των προγόνων τους.

Έτσι το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 19 Ιουλίου στην Μητρόπολη Χανίων και κάπου εδώ υπάρχει μια άκρως συγκινητική σύμπτωση… οι γονείς του Γιάννη, Κώστας και Ιωάννα, πριν από 35 χρόνια παντρεύτηκαν στην ίδια εκκλησία και τον γάμο τέλεσε ο ίδιος παπάς, που τους έδωσε την ευλογία του.

Ο πατερ, συγκινημένος και ο ίδιος για αυτήν την σύμπτωση, έβγαλε έναν λόγο μετά το περάς του μυστηρίου, που έκανε τους πάντες να δακρύσουν.

\"\"

Η νύφη, αφού διέσχισε με μια άμαξα την οποία έσερναν δύο άσπρα άλογα το Ενετικό Λιμάνι, έφτασε στην \”αγκαλιά\” του καλού της, συνοδευόμενη από τη λύρα του Νίκου Ζωϊδάκη, μέλη του παραδοσιακού χορευτικού συλλόγου \”Τα Σφακιά\”, συγγενείς και φίλους, κάνοντας όσους πέρναγαν εκείνη την ώρα από τη Χάληδων να σαστίσουν από το θέαμα.

\"\"

\"\"

Όπως μας είπε ο πατέρας του Γιάννη, Κώστας Μπουρμπάκης, και τα δύο του πια παιδιά, ο γιος του και η νύφη του, μεγάλωσαν μαθαίνοντας να αγαπούν τον τόπο τους και τις ρίζες τους.

Ο Γιάννης στο Πίτσμπουργκ, η Στεφανία – Έλενα στο Ντιτρόιτ, γνωρίστηκαν στην Παγκρητική Ένωση Αμερικής, στην οποία η μητέρα της νύφης, Ερασμία είναι Γενική Γραμματέας. Λάτρεις και οι δύο της κρητικής μουσικής, συμμετέχουν σε παραδοσιακούς χορευτικούς συλλόγους ενώ η Έλενα ήταν δασκάλα Κρητικών χορών.

Το ζευγάρι,  όπως μας λέει ο περήφανος πατέρας, αγαπά πολύ την Κρήτη και θα ήθελε κάποια στιγμή να μείνει στο νησί, όμως οι υποχρεώσεις τους ανάγκασαν να επιστρέψουν στην Αμερική.

\"\"
O γαμπρός Γιάννης την ώρα που τον ντύνουν οι φίλοι του, λίγο πριν ανέβει τα σκάλιά της εκκλησίας

\"\"
Η όμορφη Στεφανία – Έλενα, κόρη της Ερασμίας και του Stephen Νοβότνι

Τι και αν λείπουν όμως, κουβαλάνε την Κρήτη μέσα τους και ξεσηκώνουν όσους συναντούν να αγαπούν και αυτοί το νησί μας.

Για το γάμο ήρθαν στο νησί περίπου 250 με 300 άτομα και άλλοι έμειναν για λίγες μέρες, άλλοι για περισσότερο. Όλοι όμως είδαν τι σημαίνει Κρητική παράδοση.

Οι κουμπάροι ήταν τρεις. Ο Σήφης Παπασηφάκης, γνωστός χοροδιδάσκαλος, ο Χαράλαμπος Μαρκάκης ομογενής από το Τορόντο του Καναδά και ο Χρήστος Μαραγκουδάκης, επίσης ομογενής.

Ενδιαφέρουσα όμως ήταν και μια άλλη \”κουμπαριά\” που έγινε με αφορμή το γάμο. Ο Νίκος Ζωιδάκης και ο Μανώλης Κονταρός έσμιξαν καλλιτεχνικά και \”απογείωσαν\” το γαμήλιο γλέντι.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"


\"\"




Να ζήσετε και να είστε πάντα ευτυχισμένοι



Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook