Στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου βρέθηκε χθες το απόγευμα ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Κ.Δαμαβολίτης, όπου εισέπραξε την οργή και την απογοήτευση των εκπροσώπων των εργαζομένων για το υφιστάμενο εργασιακό καθεστώς.

‘Το ΕΚΗ καλείται πλέον να διαχειριστεί τις καταστροφικές συνέπειες που αφήνει πίσω της η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης’, δήλωσε ο κ.Δαμαβολίτης. Η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία, οι ανύπαρκτοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η ‘τιμωρία της μητρότητας’ βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συζήτησης.

Ο Γ.Γ. του ΕΚΗ κ.Σ.Βοργιάς εκτίμησε ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ‘καυτός’ αφού θα δρομολογηθούν νέες ανατροπές στα εργασιακά που αφορούν στην απενεργοποίηση των συνδικάτων και στον περιορισμό άσκησης του δικαιώματος της απεργίας, εφιστώντας την προσοχή του βουλευτή στο νόμο 1264/82 (που μέχρι και σήμερα θεσμοθετεί έναν «εκδημοκρατισμό» του συνδικαλιστικού κινήματος και των συνδικαλιστικών ελευθεριών), ο οποίος όμως ανατρέπεται καθ’ υπόδειξη της τρόικας.

Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να ζητήσει έγγραφη ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό για τη διαχείριση των εισφορών των εργαζομένων, καθώς από τα 300 εκτ. ευρώ που προέκυψαν από τις εισφορές το 2013, τα 25 απορροφήθηκαν στα συνδικάτα και στον κοινωνικό τουρισμό, τα υπόλοιπα τι απέγιναν. Η ερώτηση αυτή έχει τεθεί επανειλημμένως, αλλά απάντηση δεν έχει δοθεί τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΗ κ.Σ.Βαρδάκης.