Έτος φιλοξενίας 2000 αθλητών στους Παγκόσμιους Special Olympics, θα είναι το 2011 για την Κρήτη.

Συνολικά, η περιφέρεια της Κρήτης, πρόκειται να φιλοξενήσει τους συμμετέχοντες στους αγώνες, μία εβδομάδα πριν αυτοί να αρχίσουν, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πόλις-Αμφιτρύων», το οποίο είναι ένα ειδικό πρόγραμμα φιλοξενίας, εξοικείωσης με τη διαφορετικότητα και προώθησης του πολιτισμού.

Σημειώνεται, ότι το πρόγραμμα εκπονήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από σύναψη ειδικού Μνημονίου, ενώ η Κρήτη αναμένεται να φιλοξενήσει τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων απ’ ότι οποιαδήποτε άλλη Περιφέρεια της Ελλάδας.

Μονάχα η Ρόδος, θα φιλοξενήσει τον ίδιο αριθμό συμμετεχόντων με την Κρήτη, ενώ τονίζεται, πως φιλοξενία πρόκειται να παράσχουν στους συμμετέχοντες των αγώνων όλες οι Περιφέρειες της χώρας.

Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και την πληρέστερη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων φορέων, εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο Galaxy, παρουσία και της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics, κυρίας Γιάννας Δεσποτοπούλου.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκε, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας, τοπικοί φορείς του νησιού, καθώς και εκπρόσωποι ξενοδόχων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η κυρία Δεσποτοπούλου, παρουσίασε το πρόγραμμα «Πόλις-Αμφιτρύων», τονίζοντας πως πρόκειται για μια αρκετά σημαντική πρωτοβουλία. H κυρία Δεσποτοπούλου, παράλληλα, εξήγησε πως «ως μέγεθος η διοργάνωση είναι τα 3/4 των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά σε λειτουργικά έξοδα, ο προϋπολογισμός είναι μόλις το 3% των χρημάτων, που επισήμως δαπανήθηκαν για τους Αγώνες της Αθήνας».

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, παρουσίασε επίσης την σπουδαιότητα της φιλοξενίας των συμμετεχόντων στους Αγώνες, ενώ υποστήριξε, πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για το 2011.

Την ξεχωριστή συμμετοχή της Κρήτης στη συγκεκριμένη διοργάνωση, επεσήμανε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης.

«Είναι σίγουρο, ότι το νησί μας, ο τόπος του Ξένιου Δία, θα έχει ξεχωριστή συμμετοχή σε αυτήν την οργάνωση, αφού η Κρήτη, όπως είχαμε επισημάνει στην προηγούμενη συνάντηση μας, θα φιλοξενήσει 2000 αθλητές», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσόκας.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πλακιωτάκης, στον χαιρετισμό του, μετέφερε την «ολόθερμη στήριξη του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, που λόγω της έκτακτης συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί», και επίσης τόνισε:

«Τα άτομα με ειδικές ικανότητες, είναι πρότυπα ζωής. Με την καθημερινή τους στάση, αποτελούν έμπνευση για όλους μας. Η Ελλάδα, θα διοργανώσει έναν κορυφαίο αθλητικό θεσμό και η χαρά μου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, που η ιδιαίτερη πατρίδα μου συμμετέχει ενεργά.

Η Κρήτη αγκαλιάζει θερμά τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες».

Ρεθεμνιώτικα Νέα/ Γιάννης Ζωράκης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook