Ένας 44χρονος Έλληνας απο την Αττική και ένας 30χρονος Βούλγαρος απο το Ηράκλειο, είχαν στήσει μιαν "επιχείρηση" διακίνησης ηρωίνης στην Κρήτη, η οποία ετυχώς "έβαλε λουκέτο", ενώ στα χέρια των αστυνομικών αρχών, βρέθηκαν όχι μόνο οι δύο διακινητές του "λευκού θανάτου" αλλά και πάνω απο 890 γραμμάρια ηρωίνης.

Όλα ξεκίνησαν, όταν - αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες - οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου έθεσαν σε παρακολούθηση τον 30χρονο Βούλγαρο τον οποίο και συνέλαβαν χθες το βράδυ την στιγμή  που παραλάμβανε, από υπαίθριο χώρο, ο οποίος χρησιμοποιούταν για απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών (καβάντζα), αυτοσχέδια συσκευασία, στο εσωτερικό της οποίας, υπήρχαν επτά μικρότερες συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά, οχτακόσια ογδόντα οχτώ (888) γραμμάρια ηρωίνης.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, την εν λόγω ποσότητα ηρωίνης είχε μεταφέρει ο 44χρονος Έλληνας από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής και στη συνέχεια την είχε αποκρύψει στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο είχε υποδείξει στον 30χρονο, προκειμένου να την παραλάβει. 

Μετά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα Ηρακλείου, ο 44χρονος εντοπίστηκε εντός του πλοίου με το οποίο επέστρεφε στον Πειραιά και συνελήφθη.

Στην κατοχή του 44χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των εξακοσίων σαράντα πέντε (645) ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 30χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10,2 γραμμάρια ηρωίνης, σε δεκατρείς αυτοσχέδιες συσκευασίες, 4 φαρμακευτικά σκευάσματα, για τα οποία στερούταν ιατρικής συνταγής, αυτοσχέδιος δοσομετρητής και κινητό τηλέφωνο.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.