Οι επόμενες κινήσεις για την \”σύλληψη\” – πλέον – του κροκόδειλου που \”ζει και βασιλεύει\” στην λίμνη του φράγματος Ποταμών Αμαρίου, θα αποφασισθούν σε σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στο Ρέθυμνο.
Μετά απο χρονικό διάστημα σχεδόν δύο μηνών, που ο κροκόδειλος δεν \”τσιμπά\” τα δολώματα και δεν μπαίνει στις παγίδες, θεωρείται πως η μέθοδος αυτή δεν πρόκειται να αποδώσει και πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το…plan B.
Δηλαδή η – με κάποιον τρόπο – σύλληψη του κροκόδειλου.
Μάλιστα για τον σκοπό αυτό εκδίδεται ειδική άδεια, ενώ αναμένεται να απευθυνθεί και επίσημη πρόσκληση στον ειδικό Olivier Behra, (Ολιβιέ Μπερά) προκειμένου να έρθει στην Κρήτη, όπως άλλωστε ο ίδιος έχει προσφερθεί, ενώ το μόνο που ζητά είναι τα έξοδα του ταξιδιού.

Ποιος είναι ο Olivier Behra;

Αγαπάει πολύ το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα. Έχει μεγαλώσει εκατοντάδες κροκόδειλους ανά τον κόσμο και δεν χάνει ευκαιρία να επισκέπτεται λίμνες και ποτάμια που φιλοξενούν αυτά τα άγρια ζώα.
Σε ηλικία 18 ετών πραγματοποίησε ένα ταξίδι στο Καμερούν, χώρα στην οποία είχε μεγαλώσει κι έφυγε όταν ήταν ακόμα 8 χρονών. Σε μια βόλτα του σε ένα δάσος βρέθηκε φάτσα με φάτσα με ένα μικρό κροκοδειλάκι και όπως ο ίδιος λέει αυτή ήταν η αφορμή του να δουλέψει με τη φύση.
Από τότε λοιπόν του κόλλησε το «μικρόβιο» των κροκοδείλων. Μάλιστα για να εξοικειωθεί με τα άγρια ζώα δούλεψε σαν φύλακας στον ζωολογικό κήπο του Παρισιού.
Εκεί η επιθυμία του να γνωρίσει καλύτερα τον κόσμο των κροκοδείλων έγινε ανάγκη. Έτσι αν και δεν διέθετε κάποιο δίπλωμα κατάφερε να πείσει τους υπεύθυνους του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας να του δώσουν μια θέση εκεί προκειμένου να μελετήσει τους κροκόδειλους.

Γρήγορα ταξίδεψε στην κεντρική Αφρική, σε χώρες που ζουν τα ερπετά αυτά. Επειδή εκεί δεν υπήρχε κάποια βάση πληροφοριών για τους κροκόδειλους, δεν άργησε να γίνει ένας από τους πλέον έμπειρους «κροκοδειλάκιδες». Επειδή αυτά τα πλάσματα είναι επικίνδυνα, όπως ο ίδιος λέει το δυσκολότερο κομμάτι του έργου του ήταν να αποτρέψει τις συγκρούσεις του τοπικού πληθυσμού με τα ερπετά.
Από το 1989 συνεργάζεται με τον ΟΗΕ. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα μετάδωσε τις γνώσεις του στην κυβέρνηση της Μαδαγασκάρης η οποία επιθυμούσε να ασχοληθεί με την εκτροφή κροκοδείλων. 
Ο Olivier Behra στην πολύχρονη ενασχόλησή του με τους κροκόδειλους έχει χτίσει ζωολογικούς κήπους που πληρούν τις προδιαγραφές για να επιβιώσουν τα επικίνδυνα ερπετά, έχει μεταδώσει τις γνώσεις του για αυτά σε πολλές χώρες –κυρίως αφρικανικές- ενώ συνεχώς πραγματοποιεί ταξίδια σε χώρες που ζουν κροκόδειλοι για να τους μελετήσει και να βοηθήσει στην επιβίωσή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook