Δικαστική διαμάχη 73 εκατ. δολαρίων μεταξύ ελληνικών επενδυτικών κύκλων του Λονδίνου αποκαλύπτει σήμερα το Bloomberg. Πρόκειται για τους βασικούς συντελεστές του κολοσσιαίου Brevan Howard που διαχειρίζεται περισσότερα από 30 δισ. δολάρια το οποίο έγινε γνωστό κατά το 2010 όταν κερδοσκόπησε κι έβγαλε σημαντικά κέρδη από την κατάρρευση των ελληνικών ομολόγων.

Πρωταγωνιστής της διαμάχης είναι ο 43χρονος Κρις Ρόκος από τον οποίο το fund ζητά τώρα 73 εκατ. δολάρια καθώς ο ίδιος αποχώρησε με στόχο να αποκτήσει τη δική του αυτόνομη πορεία.

Στα δίχτυα δικαστικής διαμάχης με την Brevan Howard έχει μπλεχτεί ο trader Κρις Ρόκος, πρώην στέλεχος του hedge fund μέσω του οποίου έβγαλε εκατομμύρια από την ελληνική κρίση σορτάροντας τα ελληνικά ομόλογα όταν οι αποδόσεις τους είχαν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο 43χρονος Έλληνας Κρις Ρόκος, με φημολογούμενη περιουσία 120 εκατ. λιρών, μηνύει τώρα την Brevan Howard με στόχο την ακύρωση του συμφωνητικού που του απαγορεύει την διαχείριση ξένων χαρτοφυλακίων μέχρι το 2018, μια συμφωνία που φαίνεται να είχε γίνει όταν ο trader έφυγε από την επενδυτική εταιρεία το 2012 για να στήσει τη δική του επιχείρηση. Παράλληλα, ζητάει μερίδιο από τα κέρδη της Brevan Howard έως το 2018, ακόμα κι αν αρθούν οι περιορισμοί που του έχουν επιβληθεί.

Από την πλευρά της, η Brevan Howard δηλώνει ότι του έδωσε συνολικά 73 εκατ. δολάρια για τη χρήση αυτού του δικαιώματος, τα οποία τώρα ζητάει πίσω, απαιτώντας από το δικαστήριο να του απαγορεύει την ίδρυση επενδυτικού fund και αποζημίωση για τυχόν βλάβες που μπορεί να υποστεί η εταιρεία.

Ο Rokos ήταν ένα από τα βασικά στελέχη της Brevan Howard, η οποία ιδρύθηκε το 2002 από τον ίδιο και άλλους τέσσερις πρώην traders της Credit Suisse, τον Alan Howard, τον James Vernon, τον Jean-Philippe Blochet, και τον έτερο Έλληνα Τρύφωνα Νάτση.

Πριν από την Brevan Howard και την Credit Suisse ο Ρόκος είχε χτίσει τη φήμη του εργαζόμενος στην Goldman Sachs και την CSFB.

Αν και τα ακριβή στοιχεία για την περιουσία του δεν είναι γνωστά, η Brevan Howard, υποστηρίζει ότι ο Ρόκος κατάφερε να κερδίσει πάνω από 900 εκατ. δολάρια από την ίδρυση της εταιρείας μέχρι σήμερα.

Όποια κι αν είναι η περιουσία του, πάντως, η ζωή του φαίνεται ότι είναι πλουσιοπάροχη. Ο Ρόκος διαθέτει ακίνητα σε μερικές από τις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου, όπως στο Greenwich, το South London και το South Kensington ενώ το 2007 πλήρωσε 6 εκατ. λίρες για την αγορά ενός διαμερίσματος στο Σόχο της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, το αμέσως προηγούμενο διάστημα είχε αγοράσει έναντι 18 εκατ. λιρών το πολυτελές ξενοδοχείο Hyde Park Hotel στο Notting Hill, με στόχο να το επεκτείνει και να του προσθέσει νέες εγκαταστάσεις, όπως γυμναστήριο, home cinema, πισίνα, άλλα οκτώ δωμάτια, μια βιβλιοθήκη, έναν εσωτερικό τοίχο αναρρίχησης αλλά κι ένα υπόγειο γκαράζ με ασανσέρ για αυτοκίνητα.

Η επένδυση, ύψους 20 εκατ. λιρών, συζητιέται ακόμα στους διαδρόμους του Δημαρχείου του Kensington & Chelsea όπου κατέθεσε την ιδέα, καθώς όπως αναφέρει ένας αξιωματούχος στην Τelegraph “έχουμε δει πολλά μεγαλεπήβολα και ακριβά σχέδια αλλά αυτό εδώ τα ξεπερνούσε όλα”…

newmoney.gr/Κατερίνα Καραμούτσου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook