Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα πάνω από τον τουρκικό εναέριο χώρο, όταν η πτήση της ινδικής Jet Airways με 300 επιβάτες, που εκτελούσε το δρομολόγιο Μουμπάι-Βρυξέλλες, έχασε ξαφνικά 5000 πόδια ύψος.

Συναγερμός σήμανε στις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας της Τουρκίας, όταν εντόπισαν ένα αεροσκάφος της Jet Airways που έχασε ξαφνικά και χωρίς αιτία 5.000 πόδια ύψος.

Το περιστατικό συνέβη στον τουρκικό εναέριο χώρο πάνω από την Άγκυρα και το αεροπλάνο με 300 επιβάτες εκτελούσε το δρομολόγιο Μουμπάι - Βρυξέλλες.

Όλα συνέβησαν, όταν ο Ινδός πιλότος αποκοιμήθηκε, ενώ βρισκόταν στον αέρα... Την ίδια ώρα, η συγκυβερνήτης είχε όλη της την προσοχή στραμένη στο τάμπλετ της και συνειδητοποίησε πως το αεροπλάνο έχανε ύψος, ενώ οι επιβάτες προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Το περιστατικό χαρακτηρίζεται «σοβαρό» και ερευνάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ινδίας.

Ξαφνιασμένοι από την απροειδοποιήτη αλλαγή στο ύψος, οι Τούρκοι ελεγκτές επικοινώνησαν αμέσως με το αεροσκάφος.

Αμέσως μετά την προειδοποίηση από τους Τούρκους, η συγκυβερνήτης ξύπνησε τον πιλότο, και το αεροσκάφος ανέκτησε το ορισμένο ύψος.

Σύμφωνα με πηγές από το χώρο πάντως, δεν ήταν σφάλμα του πιλότου το ότι αποφάσισε να κοιμηθεί, καθώς κάτι τέτοιο είναι θεμιτό σε μεγάλες πτήσεις. Με αυτό το δεδομένο, οι ευθύνες πέφτουν στην συγκυβερνήτη που έπαιζε με το τάμπλετ της. Και οι δύο πάντως έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος της έρευνας.

newsbomb.gr