Η έντονη κακοκαιρία που πλήττει από το βράδυ της Παρασκευής το Oροπέδιο Λασιθίου έχει φέρει σε απόγνωση τους αγρότες της περιοχής.

Η φετινή καλλιεργητική περίοδος έχει ήδη μειωθεί χρονικά, κατά τρεις περίπου μήνες, αφού τα προηγούμενα χρόνια άρχιζε η φύτευση πατάτας και κηπευτικών από το Μάρτιο, αλλά φέτος μόλις τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε η καλλιεργητική περίοδος. Έχουν φυτευτεί περίπου 5.000 στρέμματα, δηλαδή περίπου το 20% από την συνηθισμένη καλλιεργούμενη έκταση.

Επιπρόσθετα, η κακοκαιρία που άρχισε χθες και συνεχίζεται, αποτελεί τη χαριστική βολή για τους αγρότες αφού και οι ελάχιστες καλλιέργειες, καταστρέφονται από την πλημμύρα.

Στο μεγαλύτερο μέρος τους οι φυτεύσεις που έχουν γίνει, έχουν υποστεί ζημιές, ενώ θα παραταθεί ακόμη περισσότερο η αδυναμία καλλιέργειας των υπολοίπων εκτάσεων που παραμένουν ακαλλιέργητες λόγω των συνεχών φετινών βροχοπτώσεων και της αστάθειας του καιρού.

«Είχαμε ανάλογο πρόβλημα τις 29 Μαΐου 2003 αλλά τότε το κράτος στάθηκε αρωγός και αποζημίωσε τους πληγέντες αγρότες. Τώρα με τα καθημερινά μαύρα οικονομικά μαντάτα που μας ανακοινώνουν , ποιός θα σταθεί δίπλα στους απελπισμένους συντοπίτες μου;» δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Μηλιαράς.

Δείτε το βίντεο των καταστροφών από το Oροπέδιο

.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook