Με αφορμή τα στοιχεία του επταμήνου των διεθνών αεροπορικών αφίξεων που δημοσιοποιεί ο σύνδεσμος, καταδεικνύεται ότι όλα τα σημαντικά αεροδρόμια της χώρας παρουσιάζουν διψήφιες αφίξεις τον Ιούλιο, με πρωταθλητές τα αεροδρόμια της Αθήνας (+31%), των Χανίων (+22,9%), της Μυκόνου (+39,9%), της Σαντορίνης (+26,7%) και της Καλαμάτας (+62,5%).

Εξαίρεση αποτελεί το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο φαίνεται πως έχει πλέον φθάσει τα όρια της φέρουσας ικανότητάς του (αύξηση μόλις 2,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013), ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα επόμενα χρόνια, δεδομένου πως η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι δεν έχει καν δημοπρατηθεί, αλλά και οι αναγκαίες βραχυπρόθεσμα βελτιώσεις στο υφιστάμενο αεροδρόμιο δεν έχουν δρομολογηθεί.

Ενδεχομένως η άνοδος του αεροδρομίου των Χανίων να σχετίζεται και με το γεγονός ότι εκείνο του Ηρακλείου έχει πλέον φθάσει τα όρια του και οι tour operators αξιοποιούν και το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κρήτης.

Παράλληλα, βέβαια, τα Χανιά έχουν αυξήσει πολύ τη δημοτικότητά τους τη φετινή χρονιά, όπως δείχνουν όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία.imerisia.gr