Η Ελλάδα έχει λόγους να ελπίζει χάρη στη νέα άνθιση του τουρισμού εκτιμά το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε εκτενές του δημοσίευμα για τη χώρα και τον τον ευρωπαϊκό Νότο.

Όπως τονίζει το Spiegel, στις χώρες της κρίσης, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία, «η οικονομία σημειώνει πάλι ελαφρά ανάκαμψη χάρη στα επώδυνα προγράμματα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων», αναγνωρίζει ωστόσο ότι «ο κίνδυνος της υποτροπής παραμένει μεγάλος».

Το γερμανικό περιοδικό σε ειδική του αναφορά για την Ελλάδα σχολιάζει πως τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, που δείχνουν ελαφρά ύφεση (-0,2%) σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, επιτρέπουν «συγκρατημένη αισιοδοξία» και παρατηρεί ότι κομβικό ρόλο διαδραματίζει η νέα «τουριστική άνθηση» και η «αυξανόμενη εσωτερική ζήτηση».

Στον αντίποδα και πάντα αναφερόμενο στην Ελλάδα, το περιοδικό κάνει λόγο για «ανησυχία» που εμπνέει το ρωσικό εμπάργκο για τα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα.

«Η Ρωσία είναι ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους των Ελλήνων. Σε περίπτωση που οξυνθούν οι εντάσεις μεταξύ Μόσχας και ΕΕ, η ελληνική οικονομία απειλείται με νέα κατάρρευση», σημειώνεται.

newpost.gr