Να επιστρέψει το μετάλιο που του απονεμήθηκε από το ισραηλινό κράτος γιατί προστάτεψε νεαρούς Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αποφάσισε ένας 91χρονος Ολλανδός μετά το θάνατο έξι συγγενών του κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Γάζα.

Ο λόγος για τον Χενκ Ζανόλι, ο οποίος ενημέρωσε για την απόφασή του την ισραηλινή πρεσβεία στη Χάγη με επιστολή στην οποία ανέφερε ότι ένα ισραηλινό F-16 κατέστρεψε το σπίτι της ανηψιάς του στη Γάζα σκοτώνοντας όλους όσοι ήταν μέσα σε αυτό.

\"\"

Ο Ζανόλι είχε βραβευτεί το 2011 μαζί με τη μητέρα του γιατί βοήθησαν ένα εβραιόπουλο να κρυφτεί από τους Ναζί στο σπίτι τους τη διετία 1943-1945.

«Το να κρατήσω το μετάλιο που μου δόθηκε από το ισραηλινό κράτος κάτω από αυτές τις συνθήκες θα ήταν προσβολή προς την οικογένειά μου» αναφέρει στην επιστολή του ο Ζανόλι.

Ο παλαιστίνιος οικονομολόγος Ισμαίλ Ζιαντά που είναι παντρεμένος με την ανηψιά του 91χρονου έχασε από την επίθεση στις 20 Ιουλίου τη μητέρα του, τρία αδέρφια, τη νύφη του και τον 9χρονο ανηψιό του.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook