Πριν από 15 ημέρες ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων έλαβε γνώση μιας καταγγελίας την οποία έκαναν γερμανοί τουρίστες τηλεφωνώντας στον σύλλογο.

Η καταγγελία ανέφερε ότι στις Βρύσες Αποκορώνου στον δρόμο προς Σφακιά στον προαύλιο χώρο ενός φυτώριου υπήρχαν δυο σκυλιά , ένα άσπρο –μαύρο και ένα καφετί , τα οποία έφεραν πληγές με αίμα στα αυτιά τους, γεμάτα με μύγες, δεν είχαν κατάλυμα και όσες φορές πέρασαν να τα δουν και να τα χαϊδέψουν κατά την διάρκεια των διακοπών τους στην περιοχή, επειδή τα λυπόντουσαν, ήταν πάντα δεμένα .

\”Στις 12 Αυγούστου αποφασίσαμε μαζί με την αντιπρόεδρο του συλλόγου να μεταβούμε στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσουμε την αλήθεια των καταγγελλομένων. Πράγματι βρήκαμε τα δύο σκυλιά καθώς και τον ιδιοκτήτη τους.

Με ειρηνικό και ήρεμο τρόπο προσπαθήσαμε να του εξηγήσουμε ότι τα σκυλιά έχουν άμεση ανάγκη κτηνιατρικής βοήθειας.

Απαντώντας μας ειρωνικά και χλευαστικά ανέφερε ότι αύριο θα τους κόψει τα αυτιά για να ησυχάσει και αυτός και τα σκυλιά.

Απειλητικά δε έκανε αναφορά στην περιπέτειά μου παλιότερα σε βενζινάδικο στο Βαμβακόπουλο

Αναγκαστήκαμε να καλέσουμε το Αστυνομικό Τμήμα Βρυσών προκειμένου να προχωρήσει στα νόμιμα.
Κατά την διάρκεια της αναμονής του περιπολικού , τοποθέτησε τα δύο σκυλιά στην καρότσα του αγροτικού του αυτοκινήτου και έφυγε με κατεύθυνση προς Σφακιά.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο τμήμα και καταθέσαμε καταγγελία για παθητική κακοποίηση ζώων και για μη τήρηση των κανόνων ευζωίας που ορίζει ο νόμος καθώς και αίτημα για την βεβαίωση των διοικητικών προστίμων τα οποία και για τα δύο ζώα ανήρχοντο περίπου στα 1800 ευρώ.

\"br\"

Μετά παρέλευση δυο περίπου ωρών και ενώ βρισκόμασταν ακόμη στο αστυνομικό τμήμα συνελήφθη ο ιδιοκτήτης , οποίος προφανώς συμβουλευόμενος από κάποιον πιο ειδικό, υπέβαλε μήνυση εναντίον μας για ψευδή καταμήνυση !!!, για διατάραξη της οικογενειακής ηρεμίας !!! , βιντεοσκόπηση !!! και παράνομη μαγνητοφώνηση !!! ,ψευδόμενος πλήρως γιατί τίποτα από τα αναφερόμενα συνέβησαν.

Τραβήχτηκαν μόνο φωτογραφίες των δύο σκύλων και ενός τρίτου που διαπιστώσαμε, στην ίδια κατάσταση και αυτός, μετά την αποχώρησή του με τα δυο σκυλιά.
Εκτοτε και μέχρι και εχθές 14.08. τα ζώα αγνοούνται.

\"br1\"

το ένα εξαφανισμένο σκυλάκι

Στις δυο μεταβάσεις της αστυνομίας ,μετά από αίτημά μας, για να ερωτηθεί που βρίσκονται ή τι έκανε στα σκυλιά του, την μεν πρώτη φορά βρέθηκε η σύζυγος του και απάντησε ότι δεν ήταν δικά τους και τίποτα άλλο, την δε δεύτερη φορά δεν εντοπίστηκε κανείς.
Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα σταματήσουμε τις ενέργειές μας μέχρι να διευκρινιστεί που βρίσκονται και αν είναι εν ζωή τα ζώα.

Εντός των ημερών και εφόσον δεν βρεθούν οι δύο σκύλοι θα προχωρήσουμε σε δεύτερη καταγγελία εναντίον του για εξαφάνιση-εγκατάλειψή τους καθώς και σε άλλες ένδικες ενέργειες.
Εκτός δε από τις ελληνικές αρμόδιες αρχές θα κοινοποιήσουμε το συμβάν σε κάθε αρμόδια αρχή της Ε.Ε.

Συνηθίζεται δυστυχώς ,κάποιος που καταγγέλλεται για αξιόποινες πράξεις εναντίον των ζώων του, στην συνέχεια να τα εξαφανίζει , θεωρώντας στην αφέλειά του , ότι εξαφανίζοντάς τα παύει να υφίσταται η παράνομη πράξη του το δεύτερο εξαφανισμένο σκυλί

\"br2\"

Πλανάται πλάνη οικτρά , καθότι με αυτό τον τρόπο επιβαρύνεται και με άλλη μήνυση, αυτεπάγγελτα με ποινές μέχρι και 5 έτη για κάθε ζώο αλλά και με διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε κακοποιημένο ζώο.

Δεν επιθυμούμε σαν σύλλογος και σαν πολίτες να καταφεύγουμε στα δικαστήρια και πάντα προσπαθούμε να συμβουλεύουμε τους κατόχους των ζώων , γιατί αυτό που πρωτίστως μας ενδιαφέρει είναι η αλλαγή των συνθηκών που ζουν τα κατοικίδια αλλά και τα ζώα φάρμας-παραγωγικά.

Την απόλυτη ευθύνη για τις πράξεις τους έχουν αυτοί που τις κάνουν και κανείς άλλος.

Τέλος παρακαλούμε εάν κάποιος έχει εντοπίσει τα δυο σκυλιά είτε ζωντανά είτε νεκρά , πράγμα που απευχόμαστε ,να έλθει σε επικοινωνία με τον σύλλογό μας .

Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη\”

Πηγή: animalscare.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook