Την πολιτική ευθύνη με παράλληλη δέσμευση για καμιά απόλυση στους 1709 εκπαιδευτικούς που είναι σε διαθεσιμότητα ανέλαβε ο Υπουργός Παιδείας ενώ ζήτησε λεπτομερή στοιχεία για τους 85 εκπαιδευτικούς που η μισθοδοσία τους διακόπηκε στις 22 Μαρτίου.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα μετά από συνάντηση που είχαν με τον κ. Λοβέρδο στις 14 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λοβέρδος ήταν αρνητικός στο αίτημα των εκπαιδευτικών για επαναλειτουργία των τομέων που καταργήθηκαν όπως είναι οι Υγείας – Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής – Κομμωτικής.
Οι εκπαιδευτικοί έχουν νέο ραντεβού με τον Υπουργό Παιδείας στις 21 Αυγούστου με σκοπό να τεθούν λεπτομερώς, για πολλοστή φορά ,όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, τα στοιχειά για τις τουλάχιστον 400 απολύσεις που θα προκύψουν και με ποιο τρόπο θα αποφευχθούν αυτές.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της τελευταίας συνάντησης του Συντονιστικού θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση, των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook