Μπροστά σε άλλο ένα σκάνδαλο φέρεται να είναι ο Ταγίπ Ερντογάν λίγες ημέρες μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Karşı daily ο πρόεδρος, πλέον, της Τουρκίας συναντήθηκε 13 φορές με τον σαουδάραβα επιχειρηματία Γιασίν αλ Κάντι, το όνομα του οποίου φιγουράρει στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ με τους «παγκόσμιους τρομοκράτες».

Σε κάποιες από τις συναντήσεις παρών ήταν και ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φριντάν ενώ σε άλλες το παρών έδωσε και ο γιος του τούρκου προέδρου Μπιλάλ.

Ένα από τα ραντεβού, μάλιστα, φέρεται να πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου 2012 όταν, δηλαδή, στον αλ Κάντι είχε απαγορευτεί με απόφαση της κυβέρνησης η είσοδος στην Τουρκία. Παρόλα αυτά φωτογραφίες από κάμερα ασφαλείας που δημοσίευσε η εφημερίδα τον δείχνουν να μπαίνει στον ίδιο χώρο μόλις δύο λεπτά πριν φτάσουν εκεί ο Ερντογάν με τον Φιντάν.

Οι επίμαχες φωτογραφίες φέρονται να διέρρευσαν από μια έρευνα κατά της διαφθοράς που προσπάθησε να καταπνίξει η κυβέρνηση Ερντογάν στις 25 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

protothema.gr