Η πελατεία που έβρισκαν εύκολα στα μπαρ και τις παραλίες της Μυκόνου, εξασφάλιζε δωρεάν διακοπές με απόλυτη χλιδή σε δυο νεαρούς Ιταλούς οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά για… κάθε γούστο! Τα άμεσα έξοδά τους τα αντιμετώπιζαν πληρώνοντας με… πλαστά χαρτονομίσματα!

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος είχαν συνδέσει βάσει πληροφοριών την υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών με αυτή της κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων και ακινητοποίησαν τους δυο αλλοδαπούς ηλικίας 25 και 27 χρόνων, πάνω στους οποίους βρήκαν οκτώ χαρτονομίσματα των 20 ευρώ τα οποία έφεραν τον ίδιο σειριακό αριθμό.

Οι νεαροί Ιταλοί συνελήφθησαν και ακολούθησε έρευνα στο δωμάτιο όπου έμεναν. Εκεί, βρέθηκαν άλλα επτά πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, αλλά και έξι φιξάκια κοκαΐνης βάρους περίπου 5,5 γραμμαρίων, 92 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 64 γραμμαρίων, 17 συσκευασίες με μεθαμφεταμίνη (MDMA) βάρους 23 γραμμαρίων, μια ζυγαριά και ένα μαχαίρι με ίχνη ναρκωτικών. 

Δυο από τα τρία κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν στην κατοχή τους θεωρούνται κλεμμένα κι έτσι οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών, κλοπή και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.