Θερμή νύχτα στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ, παρά την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας στους δρόμους της πόλης μετά τα μεσάνυχτα.

Δεκάδες διαδηλωτές αψήφισαν το μέτρο και παρέμειναν έξω ακόμα και μετά την επιβολή, προκαλώντας νέο γύρο συγκρούσεων με την ισχυρή αστυνομική δύναμη που ήταν παρούσα από νωρίς.

Σύμφωνα με τις αρχές, ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς να διευκρινίζεται υπό ποιες συνθήκες ακριβώς. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, η αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα, ενώ έκανε χρήση δακρυγόνων και καπνογόνων για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους.

Το επίκεντρο των ταραχών ήταν και απόψε το σημείο όπου ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν άφησε την τελευταία του πνοή στις 9 Αυγούστου, χτυπημένος από σφαίρα αστυνομικού.

\"\"

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, οι διαδηλωτές λεηλάτησαν καταστήματα για μια ακόμα νύχτα. Επίσης η αστυνομία δήλωσε πως εξετάζει το περιστατικό κατά το οποίο ένας άντρας που κρατούσε όπλο εθεάθη ανάμεσα στο πλήθος, ενώ ένα τουλάχιστον περιπολικό δέχθηκε πυροβολισμούς, χωρίς να τραυματιστούν οι αστυνομικοί. 

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook