Οι δυο τουρίστες που απολάμβαναν τη βόλτα τους με το σκάφος στη θαλάσσια περιοχή του Μακρύ Γιαλού Σητείας, δεν περίμεναν ότι θα έμπαιναν σε περιπέτειες οι οποίες ευτυχώς είσαν αίσιο τέλος.

Οι δυο τουρίστες αντιμετώπισαν πρόβλημα με το σκάφος και βρήκαν ευτυχώς ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής από όπου τους περισυνέλεξαν οι λιμενικές αρχές.

Συγκεκριμένα το βράδυ η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας ενημερώθηκε για ύπαρξη βοηθητικού σκάφους (tender) σε δυσχερή θέση με δύο τουρίστες επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Μακρύ Γιαλού Σητείας.

Άμεσα προς παροχή συνδρομής, απέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. το Α/Κ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Ν.Σ. 26 καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΠΟΣΕΙΔΩΝ” Ν.Σ. 56, το οποίο εντόπισε σε απόσταση 2 ν.μ. νότια του αλιευτικού καταφυγίου Μακρύ Γιαλού, τους δύο επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους και τους περισυνέλεξε με ασφάλεια, μαζί με το βοηθητικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν.

Οι τουρίστες ενημέρωσαν τις αρχές ότι αγνοούνταν  επίσης και το Ι/Φ σκάφος “ NOKINSEE” σημαίας Ταϊλάνδης, το οποίο εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα, άνευ επιβατών, από το Α/Κ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Ν.Σ. 26, το οποίο ρυμούλκησε το εν λόγω Ι/Φ με ασφάλεια στον όρμο του Μακρύ Γιαλού.