Πολύ υψηλός είναι ο βαθμός κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς σήμερα στους τρεις νομούς Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου.

Σύμφωνα με το χάρτη της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας, ο βαθμός επικινδυνότητας για τους τρεις νομού βρίσκεται στο 4.

\"\"

Με αυτό το δεδομένο η  Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά την διάρκεια της ημέρας ευνοούν την πολύ γρήγορη διάδοση μιας πυρκαγιάς, εφόσον αυτή εκδηλωθεί, και προειδοποιεί:

Στους πολίτες και εκδρομείς συνιστάται:

1. Να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενεργεία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ( άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, πέταγμα αναμμένων τσιγάρων κτλ) και να σέβονται τις υποδείξεις των αρχών.

2. Να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο < 199> (χωρίς χρέωση) όταν εντοπίσουν καπνό ή φωτιά. Η έγκαιρη αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς την ώρα που αυτή έχει εκδηλωθεί μπορεί να εμποδίσει μια μεγάλη καταστροφή.

3. Αν βρεθούν σε χώρο πυρκαγιάς και δεν μπορούν να βοηθήσουν κατά το αρχικό στάδιο, να απομακρυνθούν άμεσα από το χώρο για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να διευκολύνουν στο έργο της κατάσβεσης.

Υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλο το 24ωρο της παραπάνω ημέρας απαγορεύεται η κυκλοφορία εκδρομέων και οχημάτων στις παρακάτω περιοχές του Ρεθύμνου:

Δήμος Ρεθύμνου: περιαστικά δάση Ευληγιά και Προφ.Ηλία

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Περιαστικά Δάση Κισσού, Αγκουσελιανών και Αγ.Ιωάννου, καθώς και στην περιοχή Πρέβελη, που περιλαμβάνει την λίμνη Πρέβελη ( εκτός του αμμώδους τμήματος της παραλίας) καθώς και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης.

Δήμος Μυλοποτάμου: φαράγγι Μαργαριτών

Καθώς η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης μιας πυρκαγιάς είναι η πρόληψη, καλούμε όλους τους συμπολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις καθημερινές τους δραστηριότητες, καθώς η προστασία της ζωής και των περιουσιών μας ,αλλά και του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook