Η Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να ταξιδέψει τη Δευτέρα στη Βραζιλία στο πλαίσιο παρουσίασης της υποψηφιότητάς της για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοίνωσε χθες η πρεσβεία της Γαλλίας στη λατινοαμερικάνικη χώρα. Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας θα έχει σειρά επαφών με Βραζιλιάνους αξιωματούχους και μετά την ολοκλήρωση των επαφών στη «χώρα του Καφέ», σειρά θα έχει η Κίνα και η Ινδία.

Η υποψήφια για την προεδρεία του ΔΝΤ, θα παρευρεθεί σε δείπνο με τον Βραζιλιάνο ομόλογό της, Γκίντου Μάντεγκα, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και συνάντηση με τον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας της Βραζιλίας, Αλεσάντρε Τομπίνι. Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι η Κριστίν Λαγκάρντ θεωρείται η επικρατέστερη υποψήφια για να διαδεχθεί τον συμπατριώτη της Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος διώκεται στη Νέα Υόρκη για απόπειρα βιασμού.

«Η επιλογή μας θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον ο ή η υποψήφιος για την ηγεσία συμφωνεί με τις απόψεις μας», εξήγησε ο Γκίντου Μάντεγκα.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας υποστηρίζει ότι οι αναδυόμενες οικονομίες πρέπει να αναλάβουν σημαντικότερο ρόλο στο ΔΝΤ χωρίς όμως να τάσσεται υπέρ κάποιας συγκεκριμένης υποψηφιότητας. Μέχρι στιγμής δε τοποθετείται επίσημα υπέρ της υποψηφιότητας Λαγκάρντ αλλά ούτε και του διευθυντή της κεντρικής τράπεζας του Μεξικού, Αγκουστίν Κάρστενς. Ο τελευταίος αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Βραζιλίας.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook