Ένα νέο περιστατικό στη Μονρόβια της Λιβερίας έρχεται να προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία για το φονικό ιό του Έμπολα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές, 20 ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό έμπολα, οι οποίοι ήταν σε καραντίνα στη Μονρόβια, στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, βρίσκονται ελεύθεροι μετά την επίθεση στη μονάδα θεραπείας τους ομάδας οπλοφόρων!

«Έσπασαν τις πόρτες και λεηλάτησαν το μέρος. Όλοι οι ασθενείς έφυγαν» επιβεβαίωσε μια αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό που σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης, μια ομάδα ανθρώπων, όπλισμένοι με ρόπαλα, εισέβαλαν στο λύκειο του προαστίου της Μονρόβια όπου στεγάζεται το κέντρο καταπολέμησης του Έμπολα. Φέρονται ότι φώναζαν συνθήματα εναντίον της προέδρου της Λιβερίας, ενώ διαβεβαίωναν ότι «δεν υπάρχει Έμπολα» στην χώρα.

Τα κίνητρα των δραστών δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ενώ σύμφωνα με της πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου οι ένοπλοι λεηλάτησαν και το χώρο.

Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 1.145 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ως τώρα σε Σιέρα Λεόνε, Λιβερία, Γουινέα και Νιγηρία από τον Έμπολα, μόλις έξι μήνες μετά το ξέσπασμα της επιδημίας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 76 ακόμα άνθρωποι πέθαναν χτυπημένοι από τον ιό μεταξύ 12 και 13 Αυγούστου.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook