Στάση αναμονής, ενόψει της συνάντησής τους με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλο, στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, στη Θεσσαλονίκη ή την Κοζάνη, αποφάσισαν να τηρήσουν οι κτηνοτρόφοι, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Δημήτρης Καμπούρης.
«Πρώτα θα μιλήσουμε και από τα αποτελέσματα της συνάντησης θα εξαρτηθεί και η στάση μας στο πεδίο των κινητοποιήσεων». Ο κτηνοτροφικός κόσμος βράζει και δηλώνει πανέτοιμος για δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση στα ζητήματα που μας απασχολούν» είπε ο κ. Καμπούρης.
Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν την άμεση καταβολή των λοιπών οφειλόμενων από την εξισωτική αποζημίωση, με βάση τις αιτήσεις που κατατέθηκαν στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ). Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, έγινε η καταβολή «ενός εντελώς συμβολικού ποσού, με το 80% του συνόλου που δικαιούνται οι 75.000 κτηνοτρόφοι να παραμένει απλήρωτο». Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης και των πληρωμών για τη βιολογική κτηνοτροφία.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΕΚ υποστηρίζει ότι το συνολικό ποσό της εξισωτικής δεν καταβάλλεται, με επιχείρημα το έλλειμμα βοσκοτόπων. Στο πλαίσιο αυτό, οι κτηνοτρόφοι προειδοποιούν ότι εάν δεν υπάρξει πολιτική λύση, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου και σε ακόμη δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook