Παράσταση διαμαρτυρίας για τη δακοκτονία θα πραγματοποίησουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμου Αρμένων και Κάινας, στην αντιπεριφέρεια Χανίων την Τετάρτη 20/8/2014 στις 11 πμ.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

\”Τα προβλήματα στη δακοκτονία δεν είναι καινούρια. Απλά κάθε χρόνο πολλαπλασιάζονται αναλόγως με τη σταδιακή μείωση των κονδυλίων από το κράτος.

Στόχος είναι η δακοκτονία να γίνει ατομική υπόθεση του αγρότη. Και οι μεν ελάχιστοι μεγαλοαγρότες θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος του κόστους, ενώ οι μικρομεσαίοι αγρότες δε θα μπορέσουν. Και μαζί με τα υπόλοιπα βάρη: υψηλό κόστος παραγωγής – χαμηλές τιμές παραγωγού – υψηλά ασφάλιστρα ΟΓΑ-ΕΛΓΑ – χαράτσι στα ακίνητα – χαράτσι ενεργοποίησης δικαιωμάτων από τράπεζα Πειραιώς – ΠΑΣΕΓΕΣ κλπ, θα οδηγηθεί πιο γρήγορα στο ξεκλήρισμα. Που είναι και στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων όπως απαιτούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες που επενδύουν στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Παράλληλα με το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών στόχος είναι οι αγρότες που δουλεύουν στη δακοκτονία να δουλεύουν με εξευτελιστικά μεροκάματα.

Με το πρόσχημα ότι στον Αποκόρωνα δεν δέχτηκαν να δουλέψουν τζάμπα, το αντιλαϊκό κράτος δεν θέλει να κάνει δακοκτονία αξιοποιώντας και την γραφειοκρατία που το ίδιο έχει θεσπίσει.

Απαιτούμε:

1) Να ξεκινήσει άμεσα η δακοκτονία στον Αποκόρωνα αφήνοντας στην άκρη τα γραφειοκρατικά προσχήματα (όταν είναι να εξυπηρετηθεί το κεφάλαιο υπάρχουν και οι φαστ-τρακ διαδικασίες)
2) Του χρόνου να παρθούν έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να μην επαναληφθεί η φετινή άθλια κατάσταση.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook