Αναφορά στον Γκρέκο. Ένα μουσικό ταξίδι στα χνάρια του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, την Τετάρτη 20 Αυγούστου στις 9μμ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων στο Νεώριο Μόρο με τους :

Μιχάλη Χόιπελ (βιολοντσέλο)
Μανώλη Αναστασάκης (κιθάρα)
Μιχάλη Αεράκης (απαγγελία κειμένων)

Με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου δημιουργού Δομίνικου Θεοτοκόπουλου δυο νέοι, καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες, ο Μιχάλης Χόιπελ (βιολοντσέλο) και ο Μανώλης Αναστασάκης (κιθάρα) συμπράττουν εξερευνώντας τη δική τους σχέση με το μεγάλο ζωγράφο. Το πρόγραμμα της συναυλίας παραμένει πιστό στο ταξίδι του μεγάλου ζωγράφου παρουσιάζοντας συνθέσεις από τις τρεις χώρες στις οποίες έζησε (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία). Παράλληλα η μουσική παραμένει πιστή και στο πρωτοποριακό πνεύμα του Θεοτοκόπουλου παρουσιάζοντας 2 έργα σύγχρονων ελλήνων συνθετών σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.

Οι δυο νέοι μουσικοί θεωρούν τον Γκρέκο ως έναν οδηγό για τη δική τους καλλιτεχνική πορεία. Η κοινή καταγωγή καθώς και ο ξενιτεμός για την αναζήτηση μιας ολοκληρωμένης καλλιτεχνικής έκφρασης αποτελούν τα πρώτα συγγενικά στοιχεία. Πέρα από αυτά ομως ο Γκρέκο γίνεται ένα σύμβολο για την ελευθερία του ανθρώπινου πνεύματος που ξεπερνά όλα τα όρια.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 20 Αυγούστου στο Νεώριο Μόρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου στις 9 μ.μ. σε συνεργασία με τον κ. Μιχάλη Αεράκη, Καλλιτεχνικό Δ/ντη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ .ο οποίος θα απαγγείλει τα κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη.

Είσοδος ελεύθερη.