Προθεσμία για την Πέμπτη ζήτησαν και πήραν από τον ανακριτή Ναυπλίου, ο 75χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία του 39χρονου γιου του, στο Άστρος Κυνουρίας τον Δεκαπενταύγουστο, και η 67χρονη σύζυγός του. 

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες, όπως αναφέρει το Αργολικό Πρακτορείο Ειδήσεων, απολογήθηκαν χθες, Δευτέρα, και αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Πρόκειται για τον 71χρονο θείο του θύματος (αδερφός του πατέρα), την 70χρονη θεία του θύματος (σύζυγος του 71χρονου) και τον 53χρονο γαμπρό του θύματος (σύζυγος της αδερφής του θύματος). Και οι τρεις υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το έγκλημα.

Ο πατέρας του θύματος συνελήφθη στις 16 Αυγούστου και ομολόγησε την πράξη του. 

Κατά την εξέτασή του περιέγραψε με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία, ισχυριζόμενος ότι προέβη στο έγκλημα για οικογενειακές διαφορές. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου, στο Άστρος, στην αυλή της πατρικής οικίας του θύματος, ο πατέρας μετά από φραστικό επεισόδιο με τον γιο του, τον πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο (δίκαννο, το οποίο κατείχε νόμιμα), με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την αστυνομία, «με τη βοήθεια του 71χρονου, τοποθέτησαν το πτώμα του 39χρονου στο εσωτερικό οχήματος ιδιοκτησίας του, αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας του και μετέβησαν σε ερημική περιοχή, όπου και προκάλεσαν πυρκαγιά στο όχημα, προκειμένου να εξαφανιστούν ίχνη και ενοχοποιητικά στοιχεία. Από την περιοχή τους παρέλαβε ο 53χρονος και τους μετέφερε πίσω στην οικία του δράστη. Παράλληλα, η 67χρονη και η 70χρονη, προέβησαν στον λεπτομερή καθαρισμό της αυλής της οικίας, με σκοπό επίσης να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος. Για την εμπλοκή τους αυτή, οι συγγενείς συμπεριλήφθησαν στη σχετική δικογραφία».

Κατά τις έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε το όπλο του εγκλήματος, ένας κάλυκας, ρούχα τα οποία έφεραν ίχνη αίματος, καθώς και οι πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες ήταν θαμμένες στον κήπο της οικίας του δράστη.

in.gr