Τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ.Μπρα συνάντησε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ κ.Δαμαβολίτης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”στο επίκεντρο της ενημέρωσης βρέθηκε τόσο η υφιστάμενη δυνατότητα του δεύτερου σε επιβατική κίνηση λιμένα της χώρας, η οποία περιλαμβάνει χρήσεις ακτοπλοϊας, κρουαζιέρας, αλιευτικού καταφυγίου και εμπορικού τμήματος, όσο και ο μακροπρόθεσμος στρατηγικός σχεδιασμός του Ο.Λ.Η σε κατασκευαστικό και επενδυτικό επίπεδο, στα πλαίσια πάντα της εθνικής στρατηγικής πολιτικής της χώρας.
Ο πρόεδρος αφού ανέφερε το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Ο.Λ.Η, αλλά και το ζήτημα χωροθέτησης μαρίνας (το οποίο βρίσκεται ακόμη στο ΣτΕ) τόνισε ότι για περεταίρω ανάπτυξη του οργανισμού απαιτείται συνέργεια μεταξύ φορέων (αναφερόμενος στην ανάπτυξη του Cruise Terminal που απαιτεί συνεργασία μεταξύ ΥΠΑ – 126 – Λιμεναρχείο).
Τέλος συμφωνήθηκε ότι οποιαδήποτε πρωτοβουλία ανάπτυξης θα πρέπει να σέβεται τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να αναδεικνύει τον πολιτισμό μας και τις φυσικές ομορφιές του τόπου προωθώντας παράλληλα τα τοπικά προϊόντα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook