Σοκ προκαλούν οι εικόνες του οχτάχρονου Καλίμ ο οποίος δυσκολεύεται να εκτελέσει ακόμα και τις πιο απλές ανθρώπινες λειτουργίες όπως το να δέσει τα κορδόνια του, καθώς τα χέρια του είναι τόσο πρησμένα που έχουν φτάσει στο σημείο να ζυγίζουν 12,5 κιλά.

Η 27χρονη μητέρα του λέει ότι ο γιος της γεννήθηκε με μεγαλύτερα του φυσιολογικού χέρια αλλά η ίδια δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να βρει μια λύση με αποτέλεσμα σήμερα τα χέρια του να έχουν μήκος 33 εκατοστά το καθένα από τη βάση της παλάμης έως τα ακροδάχτυλα.

\"\"


Εκτός από τα προβλήματα της καθημερινότητας ο μικρός Καλίμ έχει να αντιμετωπίσει και την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας καθώς όπως λέει «δεν πηγαίνω στο σχολείο γιατί ο δάσκαλος λέει ότι τα άλλα παιδιά φοβούνται τα χέρια μου».

\"\"

Οι γονείς του δεν έχουν καταφέρει να πάνε τον Καλίμ σε άλλους γιατρούς πέραν αυτών στην περιοχή τους που δηλώνουν άγνοια για το τι μπορεί να προκάλεσε το πρήξιμο στα χέρια του 8χρονου.

\"\"

Δεύτερος γιατρός που έμαθε για την περίπτωση διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο Καλίμ μπορεί να πάσχει είτε από λεμφαγγίωμα είτε από χαμάρτωμα, ασθένειες που και οι δύο είναι θεραπεύσιμες.

\"\"

\"\"


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook