Πέντε άτομα Ρεθυμνιώτες, από χωριά του Μυλοποτάμου, κινούσαν τα νήματα των εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν από την αστυνομία στην Κρήτη (δείτε εδώ)

Οι αρχηγοί συνεννοούνταν με τα μέλη των οργανώσεων με κωδικούς μαφίας. Ως κεφαλή του ψαριού που βρομούσε φαίνεται ότι κατηγορείται ένας κρεοπώλης ο οποίος εμπλέκεται σε εκβιάσεις και κλοπές στην πρώτη οργάνωση αλλά και ως μεσολαβητής για ναρκωτικά στη δεύτερη οργάνωση.

Μαζί με τον 30χρονο συγκατηγορούμενο του, εκ των βασικών εμπλεκομένων, εμφανίζονται ως ηθικοί αυτουργοί στην επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία.

Για την επίθεση αυτή κατηγορούμενος στην εγκληματική οργάνωση είναι και ένα άτομο το οποίο ανήκε μέχρι πρότινος στο εργασιακό περιβάλλον του επιχειρηματία.

Ανάμεσα στις χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας αναφέρονται επίσης «αθέατες» πτυχές και των άλλων περιστατικών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η υπόθεση του δημάρχου Σφακίων τον οποίο είχαν βάλει στον στόχο οι κατηγορούμενοι είναι από τις περιπτώσεις που έχουν προκαλέσει αίσθηση. Οι δράστες του ετοίμαζαν μία... βόμβα, όμως φρόντισαν να την «εξουδετερώσουν» εγκαίρως οι αστυνομικοί της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Σε ό,τι αφορά στην εμπλοκή των τεσσάρων που συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, οι ρόλοι είναι ...μοιρασμένοι. Δύο εντάσσονται στην ομάδα του 37χρονου. Πρόκειται για δύο νεαρούς με ποινικό παρελθόν. Κατηγορούνται για την διάπραξη δεκάδων κλοπών και ζωοκλοπών. Οι άλλοι δύο, επίσης με ποινικό παρελθόν, εντάσσονται στην δεύτερη ομάδα της διακίνησης ναρκωτικών με «αρχηγούς» τρεις Ρεθεμνιώτες από τον ορεινό Μυλοπόταμο.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στον ανακριτή Ρεθύμνου αύριο και μεθαύριο. Η βασική κατηγορία που βαραίνει τους κατηγορούμενους είναι η ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι διώκονται για ληστεία, εκβίαση, παράβαση περί όπλων και εκρηκτικών υλών, κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και απάτες.