Σύντομα θα μάθουμε την σύνθεση της Δημοτικής Ομάδας που θα διοικήσει το Δήμο Χανίων την επόμενη περίοδο, η σύνθεση της οποίας φαίνεται να είναι χωρίς εκπλήξεις γιατί τα πράγματα δείχνουν να είναι ξεκάθαρα στο μεγαλύτερο ποσοστό. 
Η ομάδα που αποχώρησε από τον Μ. Σκουλάκη θα λάβει καίριες θέσεις, αφού η προσχώρηση της στον Τ. Βάμβουκα περιλαμβάνει και την σχετική συμφωνία (αυτό λένε τα μέλη της στα γνωστά καφενεία), άσχετα αν ο νέος Δήμαρχος δηλώνει ότι δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο.
Ο «Επικεφαλής» της ομάδας, όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει ως Αντιδήμαρχος στην παλιά του Υπηρεσία, αφού ήδη την έχει επισκεφτεί και έχει πάει και γλυκά στους υπαλλήλους.
Οι υπόλοιποι θα μοιραστούν σε διάφορα έμμισθα πόστα και μάλιστα μερικοί από αυτούς το περιμένουν πως και πως για να φύγουν από την κανονική τους δουλειά στο Δημόσιο τομέα.
Οι εκλεγμένοι που προέρχονται από την πλευρά του Επιτίμου επίσης θα λάβουν θέσεις κλειδιά, αφού η συμμετοχή τους στην προεκλογική διαδικασία και η υποστήριξη τους δεν μπορεί να μείνει χωρίς την σχετική επιβράβευση. 
Σε χειρότερη μοίρα είναι οι υπόλοιποι Σύμβουλοι, οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς να μπορούν να κάνουν και πολλά. Λίγοι από αυτούς φαίνεται να λαμβάνουν υψηλά πόστα, αφού οι περισσότεροι μπήκαν στο ψηφοδέλτιο με όρεξη για δουλειά και για να προσφέρουν στον τόπο, χωρίς όμως να έχουν κάνει σχετικό deal σε περίπτωση εκλογής τους.
Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι αν θα υπάρξει αλλαγή φιλοσοφίας στο Δήμο Χανίων, αν θα προχωρήσουμε μπροστά, ή αυτή η διαφορετικότητα στην νέα δημοτική ομάδα θα οδηγήσει σε συγκρούσεις που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην λειτουργία του Δήμου και θα μας γυρίσουν μερικά χρόνια πίσω. 
Ενώ το γεγονός ότι ο νέος Δήμαρχος είναι εγκλωβισμένος πίσω από προεκλογικές συμφωνίες ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρές.. «επιπλοκές».
Ο Παραπολιτικός 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook