Όπως φαίνεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακάλυψε τα οφέλη του τουρισμού και σκοπεύει να τα εκμεταλλευτεί κάνοντας άνοιγμα προς τους ξένους τουρίστες που αγαπούν το σέρφινγκ!

\"\"

Τα 1.550 μίλια ακτογραμμής στη Βόρεια Κορέα και ειδικότερα, οι ανατολικές της ακτές, που διαθέτουν υψηλό και χαμηλό κυματισμό, θεωρούνται το ιδανικό μέρος για σέρφερς από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πιονγκγιάνγκ Times, το τουριστικό γραφείο Korea International Travel Company, οργανώνει για πρώτη φορά φέτος πακέτα εκδρομών, που αφορούν μόνο ξένους τουρίστες, σε θέρετρα της ανατολικής ακτής της χώρας, που είναι ιδανικά για σέρφινγκ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα,  το πρώτο πακέτο για σέρφερς από το εξωτερικό αφορούσε το διάστημα από 28 Ιουλίου μέχρι 6 Αυγούστου και είχε μεγάλη συμμετοχή τουριστών. Ειδικότερα, οι Αμερικανοί τουρίστες φέρεται να σχολιάζουν ότι τα τουριστικά πακέτα για σέρφινγκ στη Βόρεια Κορέα υπήρξαν γι\’ αυτούς πολύ αναζωογονητικά και θεωρούν το τοπίο μαγευτικό! Τουλάχιστον, αυτό αναφέρει στην εφημερίδα εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού πρακτορείου που οργανώνει τα ταξίδια ειδικά για σέρφερς.

\"\"

Ο Andea Lee, τουριστικός πράκτορας στις ΗΠΑ, που οργανώνει ταξίδια στη Βόρεια Κορέα, δηλώνει: «Υπάρχουν δυνατότητες για ανάπτυξη του τουρισμού στο σέρφινγκ στη Βόρεια Κορέα και ελπίζουμε να προσφέρουμε τέτοια ταξίδια πιο συχνά. Η ανατολική ακτή της χώρας διαθέτει κύματα που είναι κατάλληλα για σέρφερς από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook