Την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014, στις 19:00, θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη στο χωριό που γεννήθηκε ο μεγάλος Ιεράρχης, στο Νεροχώρι Αποκορώνου.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Αποκορώνου, το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», η οικογένεια Γαλανάκη, ο Σύλλογος Καταγομένων από την πρώην Κοινότητα Παϊδοχωρίου «Η Παναγία», ο Πολιτιστικό Σύλλογος Παϊδοχωρίου, Νεροχωρίου και Αγίων Πάντων και η Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου Αττικής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Εσπερινό και θα ακολουθήσουν Επιμνημόσυνη Δέηση και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης, Γιάννης Μαρκαντωνάκης.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι οργανωτές, ενώ ομιλητής θα είναι ο Πέτρος Πανηγυράκης, δάσκαλος, με θέμα «Ειρηναίος Γαλανάκης. Ξεκίνημα από το Νεροχώρι. Η πορεία του προς το θρύλο».

Συντονιστής θα είναι ο Βαγγέλης Κακατσάκης, δάσκαλος – λογοτέχνης. Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook