Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, δέχτηκε σήμερα, Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014, τον νέο Επίσκοπο των εκκλησιαστικών επαρχιών Σύρου και Θήρας και Αποστολικό Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Κρήτης, κ. Πέτρο Στεφάνου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μετά την αποχώρηση του Επισκόπου κ. Φραγκίσκου Παπαμανώλη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν στον σημαντικό ρόλο που καλείται να παίξει καθημερινά η Εκκλησία γενικότερα μέσα στην κοινωνία, και στα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσει η νέα Περιφερειακή Αρχή, ο κ. Βουλγαράκης τόνισε την ανάγκη της πλήρους ανεξαρτητοποίησης της τοπικής αυτοδιοίκησης από το Κεντρικό Κράτος, για μια αποτελεσματικότερη διοίκηση, και της συνέχειας της καλής συνεργασίας των αρχών με την Εκκλησία, σε καιρούς όπου η φιλανθρωπία και η αλληλεγγύη είναι βασικοί παράγοντες και αποτελούν την προϋπόθεση για την επιβίωση μιας κοινωνίας σε κρίση οικονομική και αξιακή όπως η δική μας.

Τέλος ο κ. Βουλγαράκης προσέφερε ως δώρο στον Νέο Επίσκοπο, την έκδοση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος, «Ελληνικά Ολοκαυτώματα 1940-1945», καθώς και ένα αντίγραφο ενός ακυκλοφόρητου χάρτη της Κρήτης του Philipus Cluverius, χρονολογίας 1676, και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook